U HRAMOVIMA NIKAD VIŠE MLADIH: Episkop šabački Jerotej o prisustvu vernika bogosluženjima

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2023. u 15:28

- BOGOSLUŽENjA koja se čine u velikom postu, spadaju u najleša bogosluženja – jedna je od poruka episkopa šabačkog Jetoteja od početka posta, koju vernici, stari i mladi, ne da su samo čuli, već i svim srcem, prihvatili da su hramovi u Loznici i Šapcu i okolnim mestima i opštinama neprestano puni vernika.

У ХРАМОВИМА НИКАД ВИШЕ МЛАДИХ: Епископ шабачки Јеротеј о присуству верника богослужењима

foto V Mitrić

- U himnama koje se pevaju tokom velikog posta su iskazane najdublje istine o čoveku o Bogu u ovom svetu - kaže šabački vladika, čiji je dolazak na tron Eparhije šabačke uneo novu, još veću širinu i dubinu duhovnog života kod ovdašnjih ljudi.

Nikad više nije bilo ljudi na bogosluženjima, ali i onih koji poste i pričešćuju se. Mnoge ovaj omiljeni arhijerer SPC lično pričešćuje, posebno mlade kojih je najviše. Vladika, posle liturgija, vodi žive razgovore o veri Isusovoj sa vernicima.U ovom delu Srbije je najeveći procenat učenika koji pohađaju nastavu veronauke i nema nijednog veroučitelja bez fakultetske diplome, a većina imaju master ili su korak do doktorata.

U Loznici, ispred hrama Vaznesenja Gospodnjeg, i fotografisanjem je ovekovečena bliska veza episkopa sa vernicima, pre svega najmlađih.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!