ODRŽAN JOŠ JEDAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Više desetina poslodavaca tražilo 525 novih radnika

I. M.

30. 03. 2023. u 15:53

U HALI „Partizan“ u Leskovcu održan je prvi ovogodišnji sajam zapošljavanja na kome je 35 poslodavaca iz Jablaničkog okruga tražilo 525 novih radnika. Sajam je 37. put održan u organizaciji leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

ОДРЖАН ЈОШ ЈЕДАН САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: Више десетина послодаваца тражило 525 нових радника

foto: GU Leskovac

On je do sada održavan u holu Leskovačkog kulturnog centra, ali je zbog očekivanog interesovanja prvi put organizovan u većem prostoru kako bi bile izbegnute gužve i čekanje na susret nezaposlenih osoba i potencijalnih poslodavaca.

- Doprinos koji NSZ pruža u poboljšanju života naših građana je veliki i zato lokalna samouprava ima odličnu saradnju sa ovom službom koja stalno napreduje. Tome svedoči kontinuirano smanjenje broja nezaposlenih što ukazuje i na našu posvećenost koja je dala rezultate – kazao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Direktorka leskovačke Filijale NSZ Olivera Pešić istakla je da su osobe sa njihove evidencije imale priliku da ostvare direktan kontakt sa predstavnicima firmi u kojima bi želeli da rade, da im se predstave i ostave svoje radne biografije.

U Leskovcu se za deset godina broj nezaposlenih osoba smanjio za oko 9.600 i sada posao traži 13.199 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024