BOLEST POBEĐUJU VOLJA I NAPOR Hirurg u KBC Kosovska Mitrovica odbranio doktorat u invalidskim kolicima

Dragana ZEČEVIĆ

12. 05. 2023. u 10:33

DOK smo zdravi ne znamo koliko smo srećni i ne primećujemo čak ni krupne stvari koje imamo, a kada smo bolesni primetimo i najmanje sitnice koje bi nas učinile srećnim da smo zdravi. Ovako priča dr Saša Dimić (50), hirurg u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, specijalista opšte i supspecijalista endokrine hirurgije koji je uprkos tome što je u invalidskim kolicima od jula 2021. godine, pre nekoliko dana na Medicinskom fakultetu u Nišu čistom desetkom odbranio doktorsku disertaciju.specijalista opšte i subspecijalista endokrine hirurgije koji je uprkos tome što je u invalidskim kolicima od jula 2021 godine pre par dana na Medicinskom fakultetu u Nišu čistom desetkom odbranio doktorsku disertaciju

БОЛЕСТ ПОБЕЂУЈУ ВОЉА И НАПОР Хирург у КБЦ Косовска Митровица одбранио докторат у инвалидским колицима

dragana zečević

Citirajući poznatog pisca Paula Koelja, da je "život kada sedam puta padnete, ali osmi put ustanete", ovaj doktor ističe da nikada ne treba odustajati. Da se treba nadati i boriti zbog sebe i svoje porodice, verovati na prvom mestu u Boga pa u sebe.

Ipak, budući da je naglo oboleo, doživeo je, priča, veliki "udarac" i u smislu da ne može da radi ono za šta se školovao, jer, kako ističe, najviše voli rad u hirurgiji.

PONOSAN NA KOLEGE

OVAJ hrabri doktor iz Štrpca, koji boluje od arteriovenske anomalije, pre svega ističe ponos zbog podrške kolega i prijatelja koji su bili uz njega i njegovu porodicu, suprugu Ivanu, doktorku u KBC u Kosovskoj Mitrovici i dvoje dece, kada su prolazili kroz najteže trenutke.

- Mada nije bilo naznaka da će se moje zdravstveno stanje promeniti, bukvalno sam, iz punog zdravlja, za nepunih dvanaest sati bio prinuđen da počnem da koristim kolica. Bio je to veliki šok za mene, moju porodicu... To sam doživeo kao veliki pad, ali budući da je život večito padanje i podizanje i velika borba, ja ne odustajem i nadam se najboljem - priča Saša koji kaže da u borbi sa bolešću nije dovoljna samo volja, već da je potreban ogroman napor zbog čega je trenutno na neurorehabilitaciji tj. na neurobotičkim vežbama u Nišu.

Iako još nema pomaka u smislu povratka motorike ekstremiteta, vreme provedeno na vežbama pomoglo mu je da bude psihički stabilniji.

Disertacija

TEMA doktorske disertacije koju je odbranio dr Saša Dimić odnosi se na parametre trombocita tj. krvnih pločica i parametre zapaljenja u dijagnostici upale slepog creva kod odraslih.

- Izvor i snagu crpim iz porodice koja je uz mene, a s obzirom na to da sam dete sa sela, iz radničke, seljačke porodice život me nije mazio, a okolnosti u kojima živimo mi na Kosmetu i okolina jednostavno navedu čoveka na borbu za opstanak. Čini mi se da to utiče i na instikt za preživljavanje i zapravo kada najviše ne možete, tada najviše morate - poruka je ovog hrabrog doktora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)