KOŠAVA U VRŠCU LOMI GRANE: Duva 80 kilometara na sat, materijalna šteta na više objekata i automobila (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

11. 05. 2023. u 15:27

KOŠAVA u Vršcu danima duva velikom jačinom, a danas je dostigla brzinu od 80 kilometara na sat. Lomila je sve pred sobom.

КОШАВА У ВРШЦУ ЛОМИ ГРАНЕ: Дува 80 километара на сат, материјална штета на више објеката и аутомобила (ФОТО)

Foto: JKP Drugi oktobar

U gotovo svim delovima grada građani su prijavili da je prepoznatljivi vršački vetar polomio grane i mlada stabla, pri čemu je pojedincima pričinjena manja materijalna šteta.

Bilo je razbijenih šoferšajbni, ulubljenih karoserija, razbijenih prozora, a nosio je i crepove i delove oštećenih fasada.

I ispred zgrade Hemijsko-medicinske škole pala je velika grana starog kestena, ali srećom niko nije bio povređen.

U pojedinim delovima grada došlo je i do kratkotrajnog prekida u snabdevanju strujom, jer su se grane ili uplele i pale na žice na banderama.

Komunalna inspekcija i dežurne ekipe JKP „Drugi oktobar“ i „Elektrovojvodine“ tokom celog dana dežuraju i po prioritetima reaguju na pozive građana.

Oni apeluju na da građani ne parkiraju vozila na kritičnim mestima ispod drveća, da paze na oštećene fasade i crepove, kao i da poštuju upozorenje za (ne)ulazak u Gradski park u vreme jakog vetra.

Takođe, apeluju da ne bacaju nedogoreli pepeo i zapanjive ostatke ložišta u kontejnere i na otvorene površine, kako ne bi došlo do požara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove