STUDENTSKI DOMOVI ŠTETU SANIRAJU O SVOM TROŠKU: Nevreme oštetilo osam objekata SC “Novi Sad,“ predstoji obnova

J. SIMIĆ

26. 07. 2023. u 06:30

ZA razliku od studentskih domova u Zrenjaninu i Somboru, domovi za akademce u Novom Sadu pretrpeli su niz oštećenja tokom minula dva udara olujnog vetra .

СТУДЕНТСКИ ДОМОВИ ШТЕТУ САНИРАЈУ О СВОМ ТРОШКУ: Невреме оштетило осам објеката СЦ “Нови Сад,“  предстоји обнова

SC"Novi Sad"

Komisija za utvrđivanje štete sačinila je popis svih oštećenja,tokom ove nedelje biće poznata i konačna finansijska procena štete,ali je već juče direktor Studentskog centra „Novi Sad“ koji objedinjuje sve domove u Novom Sadu, najavio da će, u znak solidarnosti, saniranje štete snositi sami.

- Sve radove ćemo finansirati sami, nećemo tražiti pomoć od Pokrajinske vlade.Sredstva iz budžeta potrebnija su Bačkoj Palanci, Rumi, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu za sanaciju ogromne štete koju im je nanelo nevreme – rekao je direktor Studentskog centra "Novi Sad" Zoran Martinović.

Od ukupno deset domova u Novom Sadu, u nevremenu je oštećeno osam.U domu "Slobodan Bajić" oluja je razbila nekoliko prozora, deo zaštitnog lima na krovu i gromobran, a u dvorištu doma oboreno je stablo drveta.Deo krova stradao je i na domu "Veljko Vlahović" u Novom Sadu zbog čega prokišnjava nekoliko soba u potkrovlju, a delimično su pokidane i okapnice ne krovu. Zbog oštećenja reflektora ne radi spoljna rasveta, a jedno stablo breze koje je oborio vetar palo je na objekat.

Oluja je oštetila krov i na zapadnom i istočnom delu krova na domu "Živojin Ćulum". Uništeni su oluci na južnoj strani objekta. Polomljeno je 20 krovnih prozora i terasna vrata. Orkan je oštetio i krov na domu "Sajmište", a na spoljnim zidovima je na više mesta iskidana hidroizolacija, pokidan je gromobran, a snažni oluni udari izvalili su vrata u prizemlju.

Krov je oštećen i na domu "Nikola Tesla", gde je oluja pokidala krovnu kupolu usled čega je došlo do curenja vode na četvrtom i delimično na trećem spratu.Dom "23. oktobar" pretrpeo je manja oštećenja na plafonu. Ispred doma "Feješ Klara" oboreno je jedno veliko drvo, koje prilikom pada, po nalazima Komsije, nije nanelo nikakvu štetu objektu doma.

Manja oštećenja pretrpeo je i dom "Car Lazar".Delimično je oštećen krov,lim na fasadi a polomljeno je i staklo na ulaznim vratima. Na Velikoj menzi raspuklo se desetak stakala.

Neka se smeste radnici

STUDENTSKI centar "Novi Sad" će staviti na raspolaganje svoje smeštajne kapacitete za smeštaj radnika koji su van područja Novog Sada, a angažovani su na otklanjanju posledica nevremena.već juče je manje oštećenim domovima smešteno njih petnaestoro.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!