ZAVRŠENA DRUGA „RECITACIONICA“ U JAGODINI: Nagrada Predškolskoj ustanovi „Pionir“, (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 10. 2023. u 18:13

Nagrada prve „Mini recitacionice“ pripala je Predškolskoj ustanovi „Pionir“, a Anđela Andrijević iz Paraćina, autorka pesme „Točkovi u blatu“ dobila je nagradu za najboljeg mladog pesnika do 25 godina i pravo na besplatno štampanje njene prve knjige.

ЗАВРШЕНА ДРУГА „РЕЦИТАЦИОНИЦА“ У ЈАГОДИНИ: Награда Предшколској установи „Пионир“,  (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Na „Recitacionici“, republičkom festivalu recitacije za decu i mlade, održanom u Kulturnom centru u Jagodini, nadmetalo se 35 mladih recitatora iz 17 gradova naše zemlje. U kategoriji učenika od 1. do 4. razreda, prvo mesto i nagrada - vikenda na Zlatiboru za celu porodicu pripalo je Uni Amanović iz Beograda. Pobednik u kategoriji učenika od 5. do 8. razreda je Teodor Karić iz Topole, dok je među srednjoškolcima najbolja bila Matija Bešević iz Beograda. Pored diploma i statueta, oni su osvojili i novčane nagrade.

Foto:Z.Gligorijević

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je glumica Maja Kolundžija, dok su u žiriju bili: književnik Ljubivoje Ršumović, pesnik Marko Milošević i mr Adriana Milosavljević, kao predstavnik grada Jagodine.

-Raduje me to što je ove godine sve bilo na još višem nivou, što se tiče organizacije, ali i samih učesnika, pošto sam i prošle godine bio u žiriju. Ove godine smo imali mnogo veće muke da izaberemo pobednike, jer su deca stvarno bila divna. Ovo je veliki uspeh za moju Jagodinu, da se poezija vraća tamo gde joj mesto, među decu i ljude – rekao je Milošević.

Foto:Z.Gligorijević

Uprava festivala zadovoljna je zbog velikog odziva takmičara i onoga što su pokazali na sceni tokom ovogodišnje manifestacije.

-Vidim da su svi prezadovoljni samim učešćem. Kažu da su se lepo družili i da su stekli nova prijateljstva, što je za njih najbitnije. Sve je proteklo bez ikakvih problema – rekao je Petar Mitić, direktor festivala.

Ove godine prvi put je sastavni deo festivala bilo i takmičenje predškolaca u recitovanju pod nazivom „Mini recitacionica“. Nagrada za predškolsku ustanovu čiji su se polaznici najbolje pokazali tokom ovogodišnje manifestacije pripala je „Pioniru“ iz Jagodine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...