ČIŠĆENJE DIVLJIH DEPONIJA: Opština Svilajnac redovno uklanja divlja smetlišta (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 10. 2023. u 14:44

Opština Svilajnac redovno uklanja divlje deponije, a preko zime planira da uradi detaljno mapiranje divljih deponija po celoj teritoriji opštine Svilajnac i da sledeće godine odvoji značajna sredstva u budžetu za njihovo čišćenje.

ЧИШЋЕЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА: Општина Свилајнац редовно уклања дивља сметлишта (ФОТО)

Foto:SO Svilajnac

-Za saniranje divlje deponije u Dublju opština će angažovati mašine da se teren potpuno očisti, a potom će se uključiti i mesne zajednice. Inače, Komunalna milicija će pisatin kazne za neporpisno odlaganje otpada i smeća. To neće biti male kazne, jer je neophodno da se reši problem divljih deponija. One nisu samo ružne, nego i izuzetno nezdrave, zagađuju zemljište, vodu, vazduh, celokupnu okolinu – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je danas obišao divlju deponiju u ataru sela Dublje.

Milanović je dodao da je rešavanje problema divljih deponija jedan od prioriteta u narednom periodu i apelovao na građane da se odgovorno ponašaju, da ne bacaju otpad u prirodi i na divljim deponijama, već u kontejnere, pet ambalažu u žute kontejnere predviđene samo za nju, a za odlaganje krupnog otpada mogu da se jave KJP „Morava“ Svilajnac koje će im omogućiti odlaganje otpada na mesto predviđeno za tu vrstu otpada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti