ZASIJALI TENISKI TERENI: Grad Subotica ulaže u sportsku infrastrukturu

J. L.

27. 10. 2023. u 16:49

Zahvaljujući ulaganju Grada Subotice, teniska terena u Dudovoj šumi dobili su neophodno osvetljenje, te će sada članovi Teniskog kluba Spartak moći da treniraju i u večernjim časovima.

ЗАСИЈАЛИ ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ: Град Суботица улаже у спортску инфраструктуру

foto:J.L.

  Za osvetljenje teniskih terena sa šljakom iz budžeta Grada izdvojeno je 3.8 miliona dinara, a postavljeno je 12 nosača i 24 led reflektora.

- TK Spartak želim puno uspeha a lokalna samouprava će pomagati njima, ali ne samo njima, nego celom Sportskom društvu „Jovan Mikić Spartak“ i svim sportistima Grada Subotice. U okviru Sportskog saveza Grada Subotice dela 150 sportskih klubova, što je jedan impozantan broj i malo koji grad može time da se pohvali - poručio je gradonačelnik Stevan Bakić. - Subotica je „Evropski grad sporta“ za 2024. godinu i  7.decembra će petočlana delegacija našeg grada sa ponosom u Evropski parlament uneti najlepšu zastavu na svetu – srpsku trobojku. To nam je dodatna obaveza da dogodine još više ulažemo u sportsku infrastrukturu i sportske klubove, a za to će biti izdvojeno 200 miliona dinara.

Postavljanjem reflektora osvetljeno je svih deset terena na šljaci na kojima treniraju i takmičari  rekreativci.

-Do sada smo „škiljili“ a sada je Teniski klub "progledao", jer su napokon svi tereni osvetljeni. Kada smo ove godine osvojili titulu šampiona, treću u proteklih pet godina, na prijemu kod gradonačelnika izneli smo problem da imamo 217 dece u trenažnom procesu, koja nisu mogla da treniraju kada se smrači. Zamolili smo za osveteljenje jednog, a gradonačelnik nam je obećao da će to biti urađeno za sva tri terena i kao i uvek, to je i ispunjeno - Milan Vučković, predsednik TK Spartak.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo