„ŠLJOKICE U PLAVOM“ IZ 12 ZEMALJA: U Novom Sadu na muzičkom festivalu deca iz Srbije i šireg regiona (FOTO)

J. S.

10. 11. 2023. u 16:42

TRIDESETORO dece iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Ukrajine, Hrvatske, Švedske, Azerbejdžana, Letonije i zemlje domaćina, Srbije, takmičilo se u Novom Sadu na 17.Muzičkom festivalu „Šljokice u plavom“ i svi su nagrađeni zahvalnicama .

„ШЉОКИЦЕ У ПЛАВОМ“ ИЗ 12 ЗЕМАЉА: У Новом Саду  на музичком фестивалу деца из Србије и ширег региона (ФОТО)

Grad Novi Sad

Proglašeni su i najbolji u tri starosne kategorije  – po odluci međunarodnog žirija, Teimur Garajev je osvojio festivalski Gran pri a dve specijalne nagrade dodeljene su Maši Milovanović za intonaciju i Diani Ulikhanijan za scenski nastup.

Organizator i producent Festivala je novosadsko Udruženje za dečje umetničko stvaralaštvo „AŠAiANA“ , a uz Grad Novi Sad, ovaj Festival podržali su : Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Ministarstvo za turizam i omladinu Republike Srbije, dugogodišnji generalni sponzor festivala – Naftna industrija Srbije. Od 2021. godine, u organizaciju Festivala se aktivno uključio i Novosadski dečiji kulturni centar, kao jedna od najmlađih ustanova u ovom gradu.

Cilj  Festivala je izgradnja prijateljskih veza između dece iz različitih zemalja učesnica, njihove kulture, umetnosti i tradicije kroz savremeno muzičko stvaralaštvo  Ove godine Festival se održava u periodu od 7. do 11. novembra, u Svečanoj sali kompanije „NIS“.

Član Gradskog veća Dalibor Rožić poželeo je dobrodošlicu mališanima i uputio čestitke nagrađenim učesnicima Festivala rekavši da kada se u velikoj muzičkoj smotri spoje umetnost i tradicija različitih zemalja kroz savremeno stvaralaštvo, Novi Sad zablista šireći lepezu novih kulturnih izraza i načina kroz koje komuniciramo i učimo jedni od drugih.

-Želim vam da nastavite da se igrate, da sanjate, da nikada ne prestanete da se takmičitite sami sa sobom kao i da uvek, iznova, pomerate granice sopstvenih mogućnosti. Grad Novi Sad će nastaviti da vas podržava, kao mesto susreta i grad domaćin i da slavi vaš talenat i afirmiše dečije stvaralaštvo – rekao je je Rožić.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)