POČELO OZELENJAVANJE SMEDEREVSKOG NASELJA ĆIRILOVAC: Na retenziji posađeno 125 sadnica lišćara

Јелена Илић
Jelena Ilić

14. 12. 2023. u 10:03

Sadnjom stabala započela je realizacija Projekta ozelenjavanja dela retenzije „ Ćirilovac“ u blizini brane, u naselju Kovačićevo u Smederevu.

ПОЧЕЛО  ОЗЕЛЕЊАВАЊЕ СМЕДЕРЕВСКОГ НАСЕЉА ЋИРИЛОВАЦ: На ретензији посађено 125 садница лишћара

Ilustracija/Foto: Nenad Zivanovic

Vrednost projekta je milion i 470 hiljada dinara.

Projektom je  predviđena sadnja 125 sadnica lišćara( javor, klen, lipa i jasen). Reč je o autohtonim vrstama koje odgovaraju uslovima staništa lokacije. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, koje u finansiranju učestvuje sa 70 odsto a grad Smederevo izdovojio je 30 odsto potrebnog novca.

Ističući značaj očuvanja životne sredine i formiranja zelenih oaza na gradskom području, predsednica Privremenog organa grada, Jasmina Vojinović i sama je zasadila nekoliko stabala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!