DAN GRADA VRANJA: Saopšten program obeležavanja 31.januara

J. S.

24. 01. 2024. u 16:24

Na sastanku Organizacionog odbora za obeležavanje 31. januara - Dana grada usvojen je Program ove manifestacije.

ДАН ГРАДА ВРАЊА: Саопштен програм обележавања 31.јануара

Foto: J.S.

Obeležavanje ovog značajnog datuma počeće 26. januara obeležavanjem Dana oslobođenja Vranjske Banje. Već u nedelju, 28. januara, planiran je tradicionalni marš do Osatice ,,Stazama oslobodilaca Vranja iz 1878. godine'' u 9 sati. Za sve zainteresovane organizovan je autobuski prevoz, a polazak je u 8:30 časova ispred zgrade Gradske uprave.

U utorak biće organizovan prijem za pripadnike 4. brigade Kopnene vojske, a u 13 sati u Galeriji Narodnog muzeja planirano je otvaranje izložbe ,,Sarajevski atentat – istorijski kontekst u svetlu dokumenata arhiva Bosne i Hercegovine'', a u nastavku planirana je i promocija knjige ,,Sarajevski atentat – povratak dokumentima'', autora dr Miroslava Perišića, direktora Državnog arhiva Srbije.

Istog dana u kamernoj sali Pozorišta biće uručene nagrade autorima najboljih radova pristiglih na literarni konkurs na temu ,,Pismo mome pretku – imao si se za šta roditi i boriti''.

U istom prostoru od 18 sati biće otvorena izložba ,,Larus argentatus dr Vere Cenić'' i promovisana publikacija ,,Katalog Legata Vere Cenić u vranjskoj Biblioteci'', autorki Jasmine Knežević i Aleksandre Antić. Istog dana u velikoj sali Pozorišta  planirana je svečanost proglašenja pobednika ,,Najbolji u vranjskom sportu''. 

Na sam Dan grada, 31. januara, u 10:30 biće položeni venci i cveće na Spomenik oslobodiocima Vranja od Turaka – Čita Mita, a od 14 sati u velikoj sali Pozorišta ,,Bora Stanković'' planirana je Svečana akademija na kojoj će biti uručena priznanja ,,31. januar''.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)