ZA POLA SATA DO BEOGRADA: Počela izgradnja auto-puta Beograd - Zrenjanin (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

27. 02. 2024. u 19:15

Pripremnim radovima na trasiranju prve deonice otvoreno je gradilište budućeg, prvog u Banatu auto-puta, od Beograda preko Zrenjanina, do Novog Sada, u naselju Jabučki rit, kod Kovilova.

ЗА ПОЛА САТА ДО БЕОГРАДА: Почела изградња ауто-пута Београд - Зрењанин (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Auto-put A6, Beograd - Zrenjanin - Novi Sad, počeo je da se gradi od severne tangente oko Beograda i ići će preko teritorije grada Pančeva i opština Opovo i Kovačica, ka Zrenjaninu i Novom Sadu. Trenutno je na terenu više od trideset građevinskih mašina, vozila i mehanizacije kineske kompanije Šandong Hajspid.

Projektovano je da novi auto-put Beograd - Zrenjanin - Novi Sad bude ukupne dužine 105,4 kilometara, od čega je deonica Beograd - Zrenjanin 67,7 kilometara, a Zrenjanin - Novi Sad 37,7 km.

Na trasi auto-puta planirana je izgradnja četiri velika mosta, dva preko reke Tamiš i po jedan preko Begeja i Tise, uz četiri mosta preko kanala i prolaza za put, dvadeset nadvožnjaka, sedam podvožnjaka i četrdesetsedam propusta.

Prilikom nedavne posete gradu Zrenjaninu i razgovora sa gradonačelnikom Simom Salapurom, predstavnici kineske kompanije, koja je izvođač radova, izrazili su želju da gradilište bude otvoreno i u blizini Zrenjanina, odnosno da se radovi istovremeno izvode iz oba pravca, Beograda i Zrenjanina.

ZA POLA SATA DO BEOGRADA

Nova, za Banat istorijska saobraćajnica, pružaće mogućnost da se od Zrenjanina do Beograda bezbedno stigne za pola sata, a od Zrenjanina do Novog Sada za 15-20 minuta, uz projektovanu brzinu od 130 km/čas.

- Sjajna stvar za nas i sa nestrpljenjem očekujemo da uskoro počnu radovi i sa naše, banatske strane - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura.

 

Kroz teritoriju Zrenjanina 35 kilometara

Benefiti nove saobraćajnice, prema procenama su nesagledivi i donosiće Banatu ogromne ekonomske potencijale, a trećina dužine novog auto-puta, sa oko 35 kilometara, prolaziće kroz teritoriju grada Zrenjanina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)