POJEDINAČNA ČLANARINA 800, PORODIČNA 1.000 DINARA

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 03. 2024. u 13:51

Zbog enormno povećanih troškova nabavke novih knjiga, Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini bila je prinuđena da ove godine cenu pojedinačne godišnje članarine poveća na 800 dinara.

ПОЈЕДИНАЧНА ЧЛАНАРИНА 800, ПОРОДИЧНА 1.000 ДИНАРА

Foto:jagodinska biblioteka

Jagodinska biblioteka je već nekoliko godina odolevala da primeni staro pravilo da pojedinačna godišnja članarina košta koliko i jedna knjiga u knjižari, a sve u cilju podrške našim građanima koji čitaju, ali je morala da primeni nepopularnu meru poskupljenja članarine. Ipak, u želji da amortizuje ovaj najmanje željeni potez, najstarija ustanova kulture u Pomoravskom okrugu je cenu porodične članarine odredila na samo 1000 dinara. Tako je svakom trećem i narednom članu porodice članstvo u biblioteci, praktično, besplatno.

-Matematika je jasna. Na ovaj način, biblioteka podržava natalitet i promoviše čitanje kao zajedničku porodičnu aktivnost, ali i finansijski pomaže Jagodincima koji žele da se učlane. Trudimo se i da članstvom obuhvatimo što veći broj naših sugrađana – ocenjuje Milun Vasić, zaposlen u Odeljenju za kulturno-obrazovne programe i podsticanje čitanja Narodne biblioteke „Radislav Nikčević“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana