PUT ZA NOVE INVESTITORE: Pokrajina sa 53 miliona dinara sufinansira nastavak uređenja radne zone "Rumska petlja"

S. KOSTIĆ

05. 03. 2024. u 07:30

OPREMANjE industrijske zone, u kojoj novi kineski investitor već "podiže" fabriku, biće nastavljeno sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, koji je finansijski podržao projekat izgradnje saobraćajnice i atmosferske kanalizacije na lokaciji "Rumska petlja".

ПУТ ЗА НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ: Покрајина са 53 милиона динара суфинансира наставак уређења радне зоне Румска петља

Foto OpštinaRuma

Tako će, za 63,6 miliona dinara - od kojih pomenuti Sekretarijat obezbeđuje 53 miliona - u pomenutoj radnoj zoni biti izgrađena i saobraćajnica C2, i mreža za prihvat atmosferskih voda, pa u lokalnoj samoupravi veruju da će se Ruma još snažnije pozicionirati kao atraktivno mesto za inostrana i domaća ulaganja.

Rekord

IZ lokalne samouprave saopštavaju da će multinacionalna kompanija iz Kine u realizaciju projekta na teritoriji Rume uložiti 100 miliona dolara, te zaposliti oko 300 ljudi, što je ovde najveća investicija za prethodne tri decenije.

- Realizacija projekta značajno će unaprediti povezanost i pospešiti modernizaciju industrijske zone, a izgradnja novog puta doprineće i većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, s obzirom na očekivani intenzitet prometa putničkih i teretnih vozila - objašnjava predsednica opštine Aleksandra Ćirić Bošković.

Kako je ranije najavljeno, pomenuta kompanija iz Kine kupila je dve parcele u rumskoj industrijskoj zoni, ukupne površine 36,5 hektara, na kojima gradi fabrički kompleks od 250.000 kvadrata. Planiraju, saznajemo, da ovde "dovedu" čak četiri industrije - proizvodnju mašina za brizganje, proizvodnju CNC mašina, proizvodnju mašina za livenje pod pritiskom i automatizaciju - sa projektovanom finalizacijom oko 3.500 komada godišnje. Pritom, Ruma im je idealna lokacija, sa koje direktno mogu da snabdevaju klijente u Istočnoj Evropi, ali i na Bliskom istoku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)