PILOTI SPREMNI ZA ZADATKE: Borbena obuka pripadnika 98. vazduhoplovne brigade na jurišnim avionima

G. ĆIROVIĆ

07. 06. 2024. u 10:45

Sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti letačkog i tehničkog sastava za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške kopnenim i specijalnim snagama u izvođenju borbenih operacija, pripadnici lovačko-bombarderske avijacijske eskadrile 98. vazduhoplovne brigade VS sa aerodroma „Morava“ kod Kraljeva ovih dana realizuju obuku na jurišnim avionima „orao“.

ПИЛОТИ СПРЕМНИ ЗА ЗАДАТКЕ: Борбена обука припадника 98. ваздухопловне бригаде на јуришним авионима

G.Šljivić (arhiva)

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, u ovoj fazi obuke, akcenat je na uvežbavanju složenijih borbenih zadataka koji zahtevaju angažovanje više vazduhoplova.

- Tokom obuke u dnevnim, noćnim i složenim meteorološkim uslovima, piloti „orlova“, u ulogama vođe grupe vazduhoplova i pratilaca, uvežbavaju taktičke manevre i izvođenje dejstava po ciljevima na zemlji – navodi se u saopšenju. - U letačke aktivnosti uključeni su pripadnici tehničkog sastava koji vrše pripremu vazduholova za upotrebu i proveru funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja i to pre, za vreme i posle leta.

Intenzivna obuka u ovoj eskadrili biće nastavljena i u narednom periodu, a njenom realizacijom unapređuje se borbena gotovost jedinice i istovremeno gradi poverenje između pilota i tehničara, koji blisko sarađuju u izvršenju namenskih zadataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor