VATRENA STIHIJA ZAHVATILA NEGOTIN: Gust dim kulja na sve strane, vatrogasci hitno izašli na teren (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

16. 07. 2024. u 19:14

GRADSKA nesanitarna deponija u Negotinu ponovo gori. Gust dim se širi iz dela deponije u kojem se skladišti komunalni otpad. Deponija gorela i sinoć - na drugom mestu.

ВАТРЕНА СТИХИЈА ЗАХВАТИЛА НЕГОТИН: Густ дим куља на све стране, ватрогасци хитно изашли на терен (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Pripadnici Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin više od dva sata se bore sa vatrenom stihijom. Vatra se proširila na oko 100 ari površine u delu gde se skladišti komunalni otpad.

Dim zapaljenog smeća, iz dubine od nekoliko metara, nastavio je da se širi gradom i okolnim selim i u ovom trenutku je neizvesno prognozirati kada bi on mogao da bude ugašen. Vatrogasci čine sve da spreče da se ovaj požar proširi, kao što je to bilo ovog februara kada je punih mesec dana požarom bila zahvaćena polovina od 15 hektara deponije.

Ovo je drugi požar na deponiji koji je buknuo u poslednja dva dana.

Vatrogasci su i tokom noći bili angažovani na gašenju požara u suprotnom delu deponije, koji je prijavljen sinoć oko 20 sati. Međutim, taj požar je jutros saniran.

Požar je, međutim, izbio ovog popodneva na drugom kraju deponije sa koga kuljaju oblaci crnog i gustog dima, izrazito neprijatnog i jakog mirisa.

- Ekipe su odmah izašle na teren i u toku je gašenje požara koji još nije lokalizovan. Radne mašine Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“, Eliksir Krafta i Mok prometa angažovane su na pravljenju pojaseva u delu deponije zahvaćene požarom i zatrpavanju dela koji gase ekipe VSO Negotin, Eliksir i HE Đerdap 2 i vatrogasci iz Bora. Nadležni čine sve kako bi požar lokalizovali u što kraćem roku - navode u lokalnoj samoupravi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ KAD IH VIDI? Ovako su australijski plivači došli u Pariz na Olimpijske igre (VIDEO)