LETNJI SPORTSKI KAMP ZA MLADE IZ DIJASPORE: U Zreaninu od 12. avgusta

B. G.

09. 08. 2024. u 10:25

GRAD Zrenjanin će drugi put zaredom, biti domaćin letnjeg sportskog kampa za mlade sunarodnike iz regiona i dijaspore, koji počinje u ponedeljak, 12. avgusta, u organizaciji Kabineta Đorđa Milićevića, ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

ЛЕТЊИ СПОРТСКИ КАМП ЗА МЛАДЕ ИЗ ДИЈАСПОРЕ: У Зреанину од 12. августа

grad Zrenjanin

Kamp se otvara simbolično, na Međunarodni dan mladih i trajaće do 17. avgusta, a očekuje se učešće oko 120 mladih iz pet zemalja regiona, koji će, tokom boravka u Zrenjaninu, imati priliku da se edukuju i usavršavaju u pet sportskih disciplina, uz pomoć stručnih trenera, ali i da se upoznaju sa istorijom grada, obiđu grad i okolinu, prisustvuju programima u oblasti kulture, koncertima i sportskim događajima.
 
- Zrenjanin je odabran kao sredina prepoznatljiva upravo po sportu, olimpijskim i svetskim šampionima, ali i kao grad sa razvijenom sportskom infrastrukturom i odgovarajućim smeštajnim kapacitetima - naglasio je ministar Milićević, uz napomenu da se različiti tematski kampovi za mlade iz dijaspore održavaju u još dvadesetak gradova širom Srbije i da je Vlada Srbije izdvojila je 120 miliona dinara, sa ciljem da ovakvi događaji postanu tradicija i spona koja će povezivati decu i mlade srpskog porekla iz različitih krajeva sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Novak Đoković grmi, nikada nije bio ovakav: Ovo je neverovatno! Apsurd!