PODSTICAJI KRALJEVAČKIM POLJOPRIVREDNICIMA IZ GRADSKE KASE Zamajac za 144 gazdinstva

G. ĆIROVIĆ

16. 08. 2024. u 11:41

U OKVIRU Programa podrške sprovođenju poljoprivredne i politike ruralnog razvoja za ovu godinu, poljoprivrednici sa teritorije grada na Ibru potpisali su ugovore sa lokalnom samoupravom o dodeli novčanih sredstava namenjenih podsticaju investicijama u fizičku imovinu njihovih gazdinstava.

ПОДСТИЦАЈИ КРАЉЕВАЧКИМ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ   Замајац за 144 газдинства

G.Šljivić

Iz gradske kase za ovu namenu izdvojeno je 32,4 miliona dinara, a od 153 prijavljenih na javni oglas subvencije je dobilo 144 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i domaćinstava, najviše po 250.000 dinara.

- Mnogo volim svoje selo, tu živim i zarađujem, a sa roditeljima sam 2022. registrovao domaćinstvo i aktivno se bavimo poljoprivredom. Imamo svinje i junice, dve su se otelile, tri će uskoro, a u planu je da nabavimo još stoke i proširimo fond. Svaka pomoć države i grada nama su od velike koristi - kaže Milutin Levajac (19) iz sela Lađevci, koji je konkurisao za kupovinu junica.

I Danijela Lišanin iz Obrve, koja sa mužem i ćerkom gaji sedamdesetak ovaca, prvi put je konkurisala i dobila subvenciju za kupovinu tri krave, pa namerava da započne proizvodnju mleka.

Inače, najviše poljoprivrednika dobilo je subvencije u sektoru stočarstva - 85 za nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, a 48 za nabavku stoke koja se koriste za proizvodnju mesa. U sektoru voće, povrće i cveće sredstva je dobilo pet gazdinstava, uz šest onih koja se bave pčelarstvom.

G.Šljivić

Milutin Levajac

G.Šljivić

Danijela Lišanin

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!