NIFONT KAO SPONA: Podrška Rađevine, Azbukovice, Jadra i Srema mladom arhimandritu

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

28. 08. 2024. u 08:40

POVODOM praznika Svetog Nifonta održana je sveta liturgija u manastiru Mala Remeta u Sremu, na Fruškoj gori, po blagoslovu mitropolita sremskog Vasilija Vadića.

НИФОНТ КАО СПОНА: Подршка Рађевине, Азбуковице, Јадра и Срема младом архимандриту

foto V Mitrić

Ovaj praznik i dan je imendan mladog arhimandrita Nifonta Pavlovića, koji je, odskora, na čelu ove drevne svetinje u jednom od najlepših delova Fruška gore. Otac Nifont, koji je došao na ovu svetu dužnost po blagoslovu i odluci mitropolita Vasilija, došao je iz Manastira Bogoštice, kod Krupnja, gde je bio iguman više od decenije po blagoslovu vladike Lavrentija i na radost vernika iz Rađevine, Jadra i Azbukovice.

- Dirljivo je koliko je ljudi iz tih krajeva došlo na ovaj dan da pozdravi i podrži milog duhovnika, koji je i ljudski i crkveno i duhovno spojio narod od Drine i Jagodnje do Fruška gore, Save i Dunava. Ova ljubav prema Bogu i među ljudima kazuje nam da smo verni putu patrijarha carigradskog, Svetoga Save, vladike Nikolaja i našeg Isusa Hrista - rekao je prota Stojadin Pavlović, višegodišnji direktor Patrijaršijske uprave.

Prota Dušan Petrović, koji je bio višegodišnji profesor i rektor Karlovačke bogoslovije, rekao je da je ponosan na arhimandrita Nifonta koji je došao u ovu bogomolju po promisli Božjoj.

- Zahvaljujući monasima poput Nifonta, fruškogorski manastiri su ponos i dika naše Crkve i našeg Boga, mada su bili razrušeni, porušeni i opljačkani. Bog daje krila svojim pregaocima - rakao je prota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

URSULU FON DER LAJEN ČEKA PAKAO U EU: Ona još nije ništa videla