ŠAPČANI PRIREDILI ČIVIJAŠKI MARATON: Trkači sa svih strana

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 09. 2024. u 21:42

DANAS je u Šapcu, po prvi put, pod pokroviteljstvom Grada, a u organizaciji Turističke organizacije i Sportskog udruženja „Fury Runners“ održan Čivijaški polumaraton. Više od 650 učesnika iz Srbije, BiH, Crne Gore, Rusije, Kine, Kenije, Austrije i Francuske trčalo je na polumaratonu, a među njima i 150 šabačkih srednjoškolaca.

ШАПЧАНИ ПРИРЕДИЛИ ЧИВИЈАШКИ МАРАТОН: Тркачи са свих страна

foto v mitrić

U glavnoj trci dužine  21 km, pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji su Stenli Kipruto (Kenija) i Olivera Jevtić (Srbija). Trčala se i štafetna trka, a uz njih i trka zadovoljstva, kao i trka srednjoškolaca.

Kao tehnička podrška ovom velikom sportskom događaju bilo je angažovano 50 kadeta Vojne akademije i vojne škole.

- Septembar je mesec velikih i značajnih događaja i manifestacija za naš Šabac. Najznačajniji događaj, tradicionalni Malogospojinski vašar, svake godine privuče na desetine hiljada posetilaca. Pored vašara, Čivijade i Čivijaškog karnevala, ovim značajnim dešavanjima u septembru mesecu za naš grad, dodajemo i Čivijaški maraton. Zahvaljujem se svima koji su doprineli organizaciji ovog događaja, kojim potvrđujemo da je Šabac grad sporta. Nadamo se da će i on postati tradicionalan u godinama koje su pred nama. Pored sportskog nadmetanja kroz koji povezujemo mlade, ovo je prilika da promovišemo sport i zdrav način života i međunarodnu saradnju - istakao je gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, otvarajući ovaj sportski događaj.

Organizatori su veoma zadovoljni i smatraju da su ispunili očekivanja.

- Prvi Čivijaški polumaratin uspešno je organizovan. Naravno, među više od 650 trkača su i naši srednjoškolci, gde smo birali najbržeg dečaka i devojčicu. Takođe, birali smo najbržeg Šapčanina i Šapčanku. Za glavnu trku izabrana su tri prva mesta. Vreme nas je poslužilo, što je jako važno. Mislim sa su sugrađani zadovoljni i da je sadržaj na gradskom trgu bio bogat, kao i da smo ispunili očekivanja. Želimo davl popularizujemo trčanje kao jednu zdravu aktivnost i rekreaciju. Radimo na tome da to u našem gradu bude malo aktivnije i popularnije - navela je Tamara Šašić, jedan od organizatora Sportskog udruženja ,,Fury Runners“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSAD NAJVEĆE OTKRIĆE O STANJU LEGENDARNOG ŠUMIJA! Evo kako je Mihael Šumaher sada i zašto se u terapiji koristi vožnja automobilom