„ZANATSKI“ NAJBOLJI ORKESTAR : U Novom Sadu završen 17. Tamburica fest

J. S.

16. 09. 2024. u 16:44

OVOGODIŠNjI „Tamburica fest 2024“, 17. po redu tradicionalni skup tamburaša sa svih meridijana, od 12. do 15. septembra obeležili su vrhunski nastupi umetnika iz 20 zemalja kao i izuzetno velika poseta ljubitelja umilnog, setnog zvuka, koji su i pored kiše i hladnog vremena preplavili centralni gradski trg u Novom Sadu.

„ЗАНАТСКИ“ НАЈБОЉИ ОРКЕСТАР : У Новом Саду завршен 17. Тамбурица фест

Foto N.Stojanović

Epitet najboljeg orkestra po oceni stručnog, međunarodnog žirija, poneo je novosadski "Zanatski". Najbolji instrumentalisti su :Gergelji Požgai, Marko Ćelinac (Mađarska),  Martin Marjanović i Juraj Sokolović  (Hrvatska), a specijalim priznanjima nagrađeni su Tamburaški orkestar Pljevlja (Crna Gora), KUD „Dr Mladen Stojanović (BiH) i KUD „Oton Župančić“ (Slovenija).

Foto N.Stojanović


U žestokoj konkurenciji „Tamburaške mondovizije“ na takmičenju vrhunskih vokalnih interpretatora iz 14 zemalja, „Gran pri“ festivala, osvojio je Marinko Mare Stambolija, predstavnik Srbije, pesmom „Samo reci“. Njemu je pobedničku plaketu uručio dr Jovan Pejčić, osnivač i direktor Tamburica festa.
Za najbolji muški vokal proglašen je Vladimir Miler iz Rusije, najbolji ženski vokal ima  Tatjana Jaško, dok je nagradu publike ponela Tanja Vlaščić iz Rumunije a nagradu medija Gašpar Mihelič iz Slovenije.

Publika je tokom četiri dana festivala uživala i u revijalim nastupima Željka Samardžića, Crvene jabuke, Apsolutno romantično, Subotičkih tamburaša, Bojane Srdanović, Gradskog tamburaškog orkestra „Branko Radičević” iz Rume i mešovitog hora Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada kao i predstavljanju 100 mladih tamburaša i orkestra veterana.
U okviru festivala, održan je i osmi Kongres Svetske tamburaške asocijacije, na kojem je u Kulturnom centru Novog Sada predočeno 11 novih stručnih radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

SKANDALOZNO! VLADIKA GRIGORIJE SE PERFIDNO PRIBLIŽAVA KATOLICIZMU: Nakon služenja mise poziva da žene budu sveštenici