"VILIS NAJT“ ČUVA DUH STARIH VREMENA: Na Paliću održan defile oldtajmera

J. L.

21. 09. 2020. u 16:09

PALIĆKA promenada minulog vikenda bila je domaćin desetog susreta oldtajmera, koji je okupio oko 25 starih vozila.

ВИЛИС НАЈТ“ ЧУВА ДУХ СТАРИХ ВРЕМЕНА: На Палићу одржан дефиле олдтајмера

Foto: J. L.

- S obzirom da je jubilej, ove godine je trebalo da imamo oko 60 oldtajmer vozila i više od stotinu učesnika kako iz naše zemlje, tako i iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Kako to nije bilo moguće zbog aktuelne epidemiološke situacije, te smo ugostili oko 25 vozila i nešto više od 30 učesnika iz Srbije – kaže Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica.

- Održavanje manifestacije je bilo značajno, pogotovo ove godine kada je kompletan kulturni program u gradu osiromašen. To se može videti i po broju posetilica koji su došli na manifestaciju, da im nedostaju ovakva dešavanja i ovo je bio jedan od načina da koliko-toliko doprinesemo obogaćivanju kulturnog programa.

Zanimljivih vozila i pored svega nije manjkalo. Tu su bili atraktivni "Vilis najta" iz 1927. godine,  policijski "tristać" iz 1978...

- Ovim vozilom nisam išao van države, jer je u maniru oltajmera da ovako stare automobile voze na trejleru. Međutim, ja baš volim da ga vozim i u krugu od 100 do 150 kilometara na sve skupove idem sa njim – ističe Darko Bogdanović, ponosni  vlasnik"Vilis najta"  najstarijeg vozila na ovogodišnjem skupu.

- Pruža mi puno radosti, ceo život sam u ovome i imao sam različitih oldtajmera, pa čak i starijeg od ovoga. To je bio "Fijat" iz 1913. godine i njega sam zapravo menjao za "Vilis najta", pa u šali uvek kažem da težim novijim vozilima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!