ZARAŽENE 63, PREMINULE 3 OSOBE: Epidemija korone u Pirotskom okrugu ne jenjava

V. Ć.

03. 12. 2020. u 20:25

NA današnji dan, u Pirotskom okrugu registrovano je još 63 zaraženih, ali i još 3 preminule osobe, koje su bile u pirotskoj Opštoj bolnici.

ЗАРАЖЕНЕ 63, ПРЕМИНУЛЕ 3 ОСОБЕ: Епидемија короне у Пиротском округу не јењава

Foto: V. Ćirić

Jedna osoba je iz Pirota, jedna iz Doma za stare u Dimitrovgradu i 1 iz Bele Palanke.

Zavod za javno zdravlje u Pirotu, saopštava da je danas u nadležnu laboratoriju u Nišu poslato 55 uzoraka. Na Grudnom odeljenju pirotske Bolnice opet je povećan broj pacijenata sa pneumonijama i sada iznosi 52, od kojih je 38 iz Pirota, 10 iz Dimitrovgrada,3 iz Babušnice i 1 iz Bele Palanke. U izolaciji je trenutno 1525 osoba. Mera izolacije danas je naložena u 187 slučajeva, a ukinuta za 78 osoba kod kojih su povtrđeni kontakti. U kovid ambuanti pregledano je 339 osoba sa sumnjom na kovid.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci je varedna, a u Pirotu vanredna sa daljom tendencijom pogoršanja, kažu lekari Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pod okriljem ZZJZ u Pirotu i poručuju da je vrlo visok intenzitet prenošenja virusa pa je shodno tome neophodno poštovanje i dosledno sprovođenje svih propisanih mera.

Od početka epidemije na području okruga laboratorijski je potvrđeno 1306 slučajeva zaraze, a 39 osoba je izgubilo bitku sa kovidom. Pre dva dana u kovid sistem ušla je i pirotska Bolnica sa preko 200 postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

BRITANCI NE MOGU DA VERUJU: Novak Đoković se oglasio u ponoć, ovo je poručio sinoćnjem protivniku