POSLEDNJI VOZ ZA "POSEBNOG" I "VUČICU": Rimljane samo pobeda ostavlja u trci za nokaut fazu

N.P.

27. 10. 2022. u 14:20 >> 14:20

EKIPA Helsinkija dočekuje Romu u meču 5. kola grupne faze Lige Evrope.

ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ПОСЕБНОГ И ВУЧИЦУ: Римљане само победа оставља у трци за нокаут фазу

Foto: Profimedia

Izabranici Žozea Morinja su u svom poslednjem evropskom nastupu remizirali na gostovanju Betisu 1:1. Fudbaleri Rome su bili oslabljeni na susretu u Sevilji, igrali su bez Paola Dibale, Rika Karsdorpa i Zekija Čelika, odnosno suspendovanog Nikole Zaniola.

"Zeleno-beli" su pred svojim navijačima bolje otvorili utakmicu i poveli pogotkom Serhia Kanalesa u 34. minutu. Ipak, u nastavku je ekipa Žozea Morinja uspela da se vrati u utakmicu i to pogotkom Andree Belotija u 53. minutu. Do kraja utakmice nije više bilo promene rezultata, pa se sada Roma nalazi u vrlo nezavidnoj situaciji pred poslednja dva kola. Rimljani se trenutno nalaze na 3. mestu grupe "C" sa četiri osvojena boda, tri manje od drugoplasiranog Ludogoreca.

Što se tiče prvenstva, gosti su u svom prethodnom nastupu izgubili na "Olimpiku" od Napolija minimalnim rezultatom. Gol odluke u "derbiju sunca" viđen je u 81. minutu, kada je Viktor Osimen na sjajan način savladao Ruija Patrisija. Odličnu loptu u prazan prostor je poslao Mateo Politano, Osimen je pobegao Krisu Smolingu, a onda maltene iz mrtvog ugla pogodio malu mrežu Portugalca. Roma se trenutno nalazi na 5. mestu Serije A, sa 22 boda i ostvarenom gol-razlikom 13:10.

Ekipa Helsinkija je u meču 4. kola grupne faze izgubila od Ludogoreca u Razgradu rezultatom 2:0. Golove za šampiona Bugarske postigli su Dani Groper u 39. minutu i brazilski napadač Rik u 64. minutu susreta. "Plavo-beli" su poslednjeplasirani tim grupe "C" sa svega jednim osvojenim bodom. Aktuelni šampion Finske je sam sebi napravio problem u prvenstvu izgubivši od Kupsa na domaćem terenu minimalnim rezultatom. Međutim, i pored kiksa izabranici Tonija Koskele su vodeći tim Veikauslige sa 58 sakupljenih bodova.

U poslednjem međusobnom duelu između dva kluba koji je odigran 15. septembra Roma je rutinski na "Olimpiku" slavila 3:0.

Domaćin, za razliku od "vučice", nema nikakve šanse za plasman u nokaut fazu i verovatno će odmarati igrače za završetak prvenstva u kojem brani titulu prvaka. Sve sem pobede gostiju u večerašnjem okršaju na "Sonera" stadionu biće veliko iznenađenje tako da savetujemo da odigrate čistu dvojku.


NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest