MATEMATIKA JE JASNA! Zvezda mora da pobedi ako želi u narednu fazu

V.D.

27. 10. 2022. u 13:31 >> 13:31

U četvrtak od 21 čas na našem najvećem stadionu Crvena zvezda igra meč odluke u Ligi Evrope

МАТЕМАТИКА ЈЕ ЈАСНА! Звезда мора да победи ако жели у наредну фазу

FOTO: FK Crvena zvezda

Stadion "Rajko Mitić" biće domaćin duela koji odlučuje o sudbini srpskog šampiona u drugom po jačini evropskom takmičenju, a protivnik će biti prvak Turske, ekipa Trabzona.

Ova dva rivala su se sastala samo jednom i to u drugom kolu Lige Evrope, kada je srpski predstavnik poražen na obali Crnog mora rezultatom 2:1. Strelci za turski tim bili su Marek Hamšik i Marokanac Trezege, dok je za Zvezdu gol postigao mladi Veljko Nikolić koji se nakon postignutog gola nije naigrao, a i doživeo je povredu zgloba leve noge u finišu meča sa Spartakom iz Subotice, zbog čega nije ni bio u kombinaciji za sastav na prethodna četiri meča, a gotovo sigurno neće biti ni u timu na ovom meču.

Od međusobnog duela ova dva tima, turski šampion je odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima. Zabeležili su četiri pobede, dva remija i jedan minimalni poraz, evropski, u Monaku, ali već sedam dana kasnije su na svom terenu savladali "kneževe" sa neverovatnih 4:0.

Za vikend su savladali Sivas minimalnim rezultatom, a jedini strelac na meču bio je Marek Hamšik. Trenutno se nalaze na trećoj poziciji sa 21 osvojenim bodom iz 11 mečeva, a za liderom Fenerbahčeom zaostaju svega dva boda, ali tim iz grada na Bosforu ima i meč manje.

Što se tiče srpskog šampiona, oni su u dobroj formi. Zvezda je od meča sa Trabzonom odigrala devet mečeva. Osam puta je upisala pobede, dok je samo jednom poražena, u Budimpešti od Ferencvaroša rezultatom 2:1. Za vikend su crveno-beli savladali Radnički u Nišu u sudijskoj nadoknadi. Rezultat na semaforu bio je 2:1, a strelac oba gola bio je Aleksandar Pešić. Crvena zvezda je lider na tabeli srpskog šampionata sa 41 osvojenim bodom, što je za sedam više od prvog pratioca Partizana.

Kada se baci pogled na tabelu grupe "H" jasno je da su crveno-beli u nezavidnoj situaciji pred poslednja dva kola. Zaostaju tri boda za Monakom i Trabzonom, dok je Ferencvaroš prvi sa devet poena, a posle ovog meča gostuju francuskom predstavniku koji je nakon žreba bio favorit broj jedan u ovoj grupi. 

Trener Milojević u četvrtak uz Nikolića neće moći da računa na Sanoga koji se povredio na meču protiv Ferencvaroša i očekuje ga verovatno pauza do kraja godine. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Strateg turskog tima Abdula Avči uz dugo povređene Tokoza i Višću neće moći da računa ni na Maksimilijana Gomeza koji je pod suspenzijom zbog crvenog kartona zarađenog u prvom meču protiv Monaka, dok je upitan i nastup još jednog napadača Đaninija koji je propustio prethodna dva meča protiv Bešiktaša i Sivasa.

Crvena zvezda kad god igra na svom stadionu ima veliku podršku svojih navijača i igra mnogo hrabrije, a ne sumnjamo da će isti slučaj biti i na ovom meču kada se odlučuje o evropskoj sudbini njihovih ljubimaca.

Srpskom šampionu su tri boda neophodna, a ono što se priželjkuje je pobeda od minimum dva gola razlike kako bi u slučaju istog broja bodova sa turskim predstavnikom "crveno-beli" bili u prednosti.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)