LAK ZADATAK ZA SRBIJU NA OTVARANJU EVROPSKOG PRVENSTVA: ''Delfini'' hvataju zalet pred odlučujuće borbe u nokaut fazi

V.M.

05. 01. 2024. u 10:35

PRVI meč na Evropskom prvenstvu u vaterpolu koje se igra u Hrvatskoj, naša reprezentacije će odigrati protiv Izraela (17.00).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА СРБИЈУ НА ОТВАРАЊУ ЕВРОПСКОГ ПРВЕНСТВА: Делфини хватају залет пред одлучујуће борбе у нокаут фази

FOTO: M. Vukadinović

Iako je tokom čitavog 21. veka Srbija dolazila na prvenstva sa epitetom glavnog favorita, to više nije slučaj, a dovoljno o tome govori to što igramo u drugoj diviziji grupne faze.

Sistem je drugačiji od ovog takmičenja, ekipe su podeljene u dve divizije koje imaju po dve grupe sa po četiri ekipe. U prvoj diviziji sve ekipe prolaze u nokaut fazu, s tim što prvi i drugi u grupi idu direktno u četvtfinale, dok treća i četvrta selekcija idu u osminu finala gde se sastaju sa provplasiranim i drugoplasiranim ekipama iz grupa druge divizije.

''Delfini'' se nalaze u grupi ''C'' i ukrštaju se sa grupom ''A'' u kojoj se nalaze Španija, Hrvatska, Crna Gora i Francuska, tako da je bitno da zauzmemo prvo mesto kako bismo imali što lakšeg protivnika od pomenutih reprezetnacija.

Veliki bonus za naš tim u odnosu na prošlu godinu kada smo bili četvrti na Svetskom prvenstvu je povratak levorukog bombardera i najboljeg igrača sveta Dušana Mandića. Sa druge strane brine povreda kapitena Nikole Jakšića, koji je prethodnih mesec dana više vremena proveo na rehabilitaciji nego u bazenu i verujemo da će selektor Uroš Stevanović biti oprezan sa korišćenjem kapitena u grupnoj fazi takmičenja.

Sem medalja, vaterpolisti se bore i za mesto na Olimpijskim igrama. Osvajač Evropskog prvenstva dobija vizu za Pariz, a ukoliko to bude selekcija koja je to već učinila, ''karta'' ide sledećoj najboljoj reprezentaciji u generalnom plasmanu.

Srbija će danas za rivala imati Izrael, a pored njih u grupi će biti još Malta i Nemačka.

''Delfini'' i Izraelci su se jedini put susreli 2022. godine i naši su tada slavili sa 18:3, a verujemo da ćemo danas gledati sličnu utakmicu.

NAŠ TIP: Srbija - Izrael hendikep 1 (-15,5) (kvota 1,97)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)