SVETSKI ŠAMPION STIŽE U BEČ: Arnautović i Austrija čerupaju "galske petlove"

Novosti online

10. 06. 2022. u 09:09

TREĆE kolo grupe "A1" donosi nam duel između Francuske i popularnih "jodlera".

СВЕТСКИ ШАМПИОН СТИЖЕ У БЕЧ: Арнаутовић и Аустрија черупају галске петлове

Foto: Profimedia

Selekcija Austrije odlično je započela novi ciklus Lige nacija. "Jodleri" su savladali Hrvatsku u Osijeku sa 3:0, a onda je usledio "hladan tuš" i povratak u realnost. Danska je slavila na "Ernst Hapel" stadionu rezultatom 2:1. Sada na pomenuto bečko zdanje stiže aktuelni šampion planete i osvajač prvog trofeja u takmičenju Francuska.

Austrija je razočarala svoje navijače u meču sa Danskom. Utakmica u Beču kasnila je sat i po zbog nestanka struje u delu grada u kome se nalazi i stadionu. Na žalost domaćina, posle mraka usledilo je rezultatsko pomračenje. 

Vodeći gol na meču viđen je u 28. minutu. Strelac za goste bio je fudbaler Totenhema Pjer Emil Hojberg.

U drugom poluvremenu novi selektor Austrije Ralf Rangnik na teren je poslao iskusnog Marka Arnautovića i upravo je on u 67. minutu pomogao Šlageru da izjednači rezultat.

Austrijanac srpskog porekla je sedam minuta nakon asistencije imao veliku priliku da postigne gol i donese preokret svojoj selekciji. Uspeo je da u trku zaobiđe golmana Šmajhela, ali nije imao sreće da zatrese mrežu Danaca, lopta je pogodila stativu.

Kazna je stigla u 82. minutu. Sjajna akcija Jensa Strigera Larsena i još lepši pogodak za konačnih - 1:2.

"Galski petlovi" još jednom su ostali kratkih rukava. Aktuelni vladar planete remizirao je na "Poljudu" sa Hrvatskom 1:1.

Francuska je do prednosti stigla u 52. minutu preko Adrijana Rabioa. 

Imali su gosti preko Grizmana veliku šansu da u 76. minutu dođu do drugog gola, ali je Livaković uspeo da izađe kao pobednik iz situacije jedan na jedan.

Kazna je usledila u 82. minutu, Andrej Kramarić je oboren u šesnaestercu Francuske, italijanski sudija Marko Gvida je pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstrože kazne bio je upravo Kramarić - 1:1.

Prethodni međusobni duel nadašnji rivali odigrali su davne 2009. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, slavila je Francuska sa 3:1. Golove za pobednika postigli su Karim Benzema, Tjeri Anri i Andre Pjer Žinjak. Za poraženi sastav u listu strelaca se upisao Mark Janko.

Domaćin ima veliki motiv na večerašnjem susretu, uzeti "skalp" najboljoj reprezentaciji sveta nije mala stvar, ali kvalitet je na strani popularnih "trikolora".

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu