TANGO ARGENTINO! Indepedijente u lovu na "lavove"

Novosti online

20. 06. 2022. u 09:59

POPULARNI "crveni đavoli" loše su započeli novu sezonu, trenutno su sa četiri osvojena boda na 15. poziciji, dok bi gosti iz La Plate eventualnim trijumfom u prestonici preuzeli prvo mesto na tabeli.

ТАНГО АРГЕНТИНО! Индепедијенте у лову на лавове

Foto: Profimedia

Zahuktava se u Argentini! Liga profesional je tek na samom startu, ali uzbuđenja ne manjka. U 4. kolu prvenstva, Indepedijente dočekuje Estudijantes na svom "Libertadores de Amerika" stadionu. Popularni "crveni đavoli" loše su započeli novu sezonu, trenutno su sa 4 osvojena boda na poziciji 15, dok bi gosti iz La Plate eventualnim trijumfom u prestonici preuzeli prvo mesto na tabeli.

Kada igrate za klub tako bogate tradicije, kao što je Independijente, ne možete nikako da budete zadovoljni ako sezonu završite na devetoj poziciji. Ovaj 16-struki šampion Argentine i sedmostruki osvajač Kopa libertadores zaslužuje mnogo više, bez obzira na to što su u poslednjih 20 godina u vitrine došla samo dva trofeja. Oba u Kopa Sudamerikani, 2010. i 2017. godine.

Ceh je platio trener Hulio Falsioni, na njegovo mesto je došao Eduardo Domingez, domaći stručnjak koji je prošle sezone vodio Kolon Santa Fe do senzacionalnog osvajanja Liga kupa Argentine, a samim tim i do plasmana u Kopa libertadores.

Nije Domingez dobio od kluba mnogo pojačanja. Sportski sektor je zadržao nekadašnjeg štopera Spartaka iz Moskve i PAOK-a, sada već 37-godišnjeg Huana Manuela Insuraldea. Iz Internasionala se vratio iskusni napadač Leandro Fernandez (30), a bez obeštećenja je angažovan i 35-godišnji golman Sebastijan Sosa, koji je prošle sezone branio za meksički Mazatlan. 

U minulom prvenstvu je Estudijantes bio jedan od najvećih hitova. Ne toliko zbog samih rezultata, završio je sezonu na šestoj poziciji, koliko zbog stila igre. Atraktivnim, ofanzivnim pristupom privukao je pažnju neutralne publike, a takmičenje je okončao sa 43 postignuta pogotka. Samo su River Plejt (53) i Lanus (44) bili efikasniji od njega.

Sve zasluge idu na račun trenera poljskog porekla Rikarda Zielinskog. 

Dobru sezonu "lavovi" su iskoristili da zarade novac, prodali su ove zime Davida Ajalu u Portland za 3.200.000 evra, Nazerena Kolomba u Defensu i Hustisiju za 1.100.000 evra, a Fakunda Muru u Rasing Klub za 900.000 evra. Nijedno od devet pojačanja nije angažovano uz obeštećenje, štaviše, trojica su samo pozajmljeni. Od onih koji su za stalno zadužili opremu Estudijantesa, izdvajaju se dolasci iz inostranstva, Agustin Rohel (Tuluz) i Emanuel Mas (Orlando).

U prethodnih pet međusobnih duela, dva puta je slavio Estudijantes, Indepedijente je upisao jedan trijumf, dok su dva meča završena nerešenim ishodom.

Malu prednost, samo zbog domaćeg terena, dajemo Indepedijenteu koji bi eventualnim trijumfom uspeo da se prikljiči gornjem domu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)