PRILIKA ZA OSVETU! Šampion napada osvajača kupa

V.D.

09. 07. 2022. u 13:50

VEČERAS od 20.10 na stadionu "Miejski" u Poznanju sastaju se šampion Poljske i osvajač kupa Rakov.

ПРИЛИКА ЗА ОСВЕТУ! Шампион напада освајача купа

Foto Tviter

U meču za trofej Super kupa očekuje nas repriza majskog finala nacionalnog kupa kada je Rakov ubedljivo slavio sa 3:1 u Varšavi.

Večerašnji domaćin je odlično startovao u ovoj sezoni jer je pre četiri dana slavio minimalnim rezultatom kod kuće u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv azerbejdžanskog Karabaga.

Pre toga u prijateljskim mečevima plavi su poraženi u prve dve utakmice od Viđeva i Pogona da bi u poslednjem kontrolnom meču pred početak sezone savladali Jagieloniju sa 2:1. 

Poljski šampion je zadržao okosnicu tima. I dalje su tu Mikael Išak i Žoa Amaral koji su u prošloj sezoni zajedno postigli 32 gola i 14 puta bili asistenti ali je ekipu napustio mladi talentovani Jakub Kaminski koga su prodali Volfsburgu za 10 miliona evra.

U ekipu je stigao mladi Portugalac Afonso Sousa iz Belenšeša za koga su Poljaci izdvojili 800 000 evra.

Sa druge strane Rakov koji je branilac ovog trofeja, vicešampion i osvajač nacionalnog kupa je odigrao četiri prijateljska meča i zabeležio tri pobede da bi u poslednjem kontrolnom meču pre osam dana izgubio od Visle Plok.

Rakov je slobodno možemo reći zadržao isti tim kao i prethodne sezone a kao pojačanje na pozajmicu je stigao defanzivac atinskog Aeka Stratos Svarnas koji ima zadatak da uvede dodatnu čvrstinu u odbranu vicešampiona Poljske.

Svakako se i ove sezone najviše očekuje od prvog strelca ekipe španskog ofanzivca Ivi Lopeza koji je po sajtu transfermarket.com najvredniji igrač tima (4 miliona) a ujedno i prvi strelac prošlogodišnjeg šampionata sa 20 golova.

Zanimljivo je da Leh ne zna za pobedu protiv večerašnjeg rivala na poslednjih šest međusobnih mečeva u kojima je Rakov slavio čak četiri puta. 

Očekuje nas izuzetno neizvestan meč u kome ćemo blagu prednost dati gostima s obzirom da domaće već za tri dana očekuje teško gostovanje Karabagu u borbi za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,85)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna