KO ĆE PRE DO GREND SLEM TITULE? Traži se kraljica Vimbldona!

N. R.

09. 07. 2022. u 10:33

VELIKO vimbldonsko finale u ženskoj konkurenciji odigraće Tunižanka Ons Žaber i Kazahstanka Elena Ribakina.

КО ЋЕ ПРЕ ДО ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛЕ? Тражи се краљица Вимблдона!

FOTO: AP

Najveći meč turnira obeležiće igračice koje krasi potpuno drugačiji stil igre.

Raznovrsnijom igrom se svakako može pohvaliti Žaber - gađanje uglova, slajs, drop-šotovi, izlasci na mrežu, mogućnost igranja kako ravnih, tako i spin udaraca već u startu mogu staviti Tunižanku u prednost.

Sa druge strane Ribakina se ne može pohvaliti tolikim igračkim varijacijama, ali njeni ravni, oštri udarci, ukoliko uspe da zauzme poziciju i dođe u komfor zonu mogu biti destruktivni po njenu protivnicu.

Žaber se već duži vremenski period nalazi u samom vrhu ženskog tenisa, trenutno igra svoju najbolju sezonu, a samopouzdanja joj sigurno nemanjka.

Ukoliko u obzir uzmemo taj segment igre, koji je za tenis jedan od najbitnijih, druga igračica sveta imaće visoke šanse da nametne svoj ritam igre, terajući Ribakinu na dosta trčanja i osećaj nelagode na terenu, dodatno opterećujući na taj način njenu igru, koja sama po sebi zavisi od mnoštvo faktora.

Rođena Ruskinja, koja nastupa pod zastavom Kazahstana, pokazala je u polufinalnom meču protiv favorizovane osvajačice Vimbldona Simone Halep koliko kvalitetan tenis može odigrati, međutim, pretpostavljamo da će Žaber, u zanimljivom i napetom meču, krunisati svoju dosadašnju sezonu titulom na londonskoj travi.

NAŠ TIP: Žaber osvaja turnir (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: Žaber pobeđuje i više od 21.5 gemova (kvota 3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona