BUGARI IMALI SREĆE NA ŽREBU: Žilavi Šamrok stiže u Razgrad

Novosti online

19. 07. 2022. u 10:15

PRVI meč drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona igra se na "Huvefarm arenu".

БУГАРИ ИМАЛИ СРЕЋЕ НА ЖРЕБУ: Жилави Шамрок стиже у Разград

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Ludogorec ima velike planove ove sezone. Klub iz Razgrada ima za cilj plasman u grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope, a na tom putu stoje Šamrok Roversi. Prvi meč drugog kola kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje na Starom kontinentu igra se večeras od 19.30 u Bugarskoj.

Nije Ludogorec lako stigao do druge runde, crnogorska Sutjeska propisno je namučila Antea Šimundžu i njegove pulene, posebno u revanš susretu. Na "Huvefarm areni" bilo je 2:0, dok su zeleni slavili u Podgorici sa 1:0.

Nikšićani su ofanzivno počeli meč, pa su posle svega pet minuta igre stigli do kolosalne prilike za postizanje gola. Posle velike greške defanzivaca Ludogocera, lopta je stigla do Vuka Strikovića, koji je iz zicer pozicije, umesto mreže zatresao prečku.

Ovaj momenat je pobudio goste iz Bugarske, koji su preuzeli inicijativu na sredini terena, napravili su nekoliko poluprilika, ali nisu uspevali ozbiljno da ugroze golmana Vladana Giljena. U samoj završnici prvog poluvremena, solidnu priliku je ponovo imao Striković, ali je lopta završila pored leve stative.

Sve je bilo gotovo posle desetak minuta igre u nastavku meča, kada je Kipranin Pietros Sotirijus uspeo da zatrese mrežu Sutjeske. U tom momentu je bilo jasno da od čuda nema ništa, da Ludogorec nastavlja kvalifikacije za Ligu šampiona, a da Sutjeska evropsku priču nastavlja u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Šamrok je takođe bez primljenog pogotka stigao do druge runde. "Hupsi" su golovima Ronana Fina, Dilana Voca i Rorija Gafnija savladali Hibernijans u prvom meču uvodnog kola rezultatom 3:0, dok je na Malti odigran meč bez pogodaka.

Nema sumnje da je bugarski klub veliki favorit, ne samo u večerašnjem okršaju, već i za plasman u narednu fazu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!