KARABAG UDARA NA ŠVAJCARCE: "Konjušari" žele novo iznenađenje, Cirih se uzda u NJonta

Novosti online

19. 07. 2022. u 09:24

BIĆE uzbudljivo na "Azersun areni".

КАРАБАГ УДАРА НА ШВАЈЦАРЦЕ: Коњушари желе ново изненађење, Цирих се узда у Њонта

Foto: Profimedia

Nije senzacija, ali jeste ozbiljno iznenađenje. Šampion Poljske, Leh iz Poznanja, eliminisan je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je doživeo totalni debakl u Bakuu, u revanš susretu sa Karabagom.

Momci Gurbana Gurbanova zbili su redove, pokazali da svi veliki evropski rezultati u poslednjoj deceniji nisu nikakva slučajnost, i slavivši sa 5:1 lagano nadoknadili minimalan poraz iz prvog susreta (0:1).

Sada su "konjušari" na još većem ispitu. Naime, crno-beli dočekuju švajcarski Cirih u drugom meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nijednu zamisao četa holandskog stručnjaka Jona van den Broma nije mogla da sprovede u delo tokom ovih 90 minuta u Azerbejdžanu. Nije bilo dovoljno čak ni to što je iz prve akcije na meču, nakon samo nekoliko sekundi igre uspela da dođe do prednosti pogotkom Kristofera Veldea.

Izgledalo je u tom trenutku da Leh ima bezbednih 2:0 i da sigurno gazi ka drugom kolu kvalifikacija, međutim, uslediće potpuni raspad sistema u poljskom sastavu.

Blistao je dvostruki strelac Kadi. On je pogodio u 14. minutu za 1:1, a onda u 74. praktično rešio sve dileme, kada je povisio na 4:1. Mrežu Leha tresli su još i Hrvat Ozobić (42. minut), Medina (56. minut) i Husejnov (78. minut).

U startnoj postavi Karabaga bili su crnogorski reprezentativci, nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Marko Janković i Marko Vešović.

Cirih je favorit u ovom dvomeču, trener Franko Foda ali i navijači najviše očekuju od talentovanog Vilfrida Njonta (18) kojem se predviđa blistava karijera.

Mladić, koji je već stigao da debituje za seniorsku reprezentaciju Italije, udarna je igla "lavova". Koliko se očekuje od Njonta potvrđuju i reči Roberta Mančinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

Foto: Profimedia

- On je dečak, ima samo 18 godina i ne treba ga previše pritiskati. Mora da raste polako. Za svoje godine igra fudbal na način na koji niko drugi ne može. A Vilfrid je veoma brz - rekao je Robeto Mančini za italijanske medije i dodao:

- Njegova najbolja uloga je kao drugi napadač, ali može da igra i na krilu. Pred njim je velika budućnost.

Protekle sezone Njonto je odigrao 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija.

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 2,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu