PARTIZAN SKAUTIRA RIVALA: "Crno-beli" sa velikom pažnjom prate dešavanja iz Danske

Novosti online

19. 07. 2022. u 11:44

NIKO ne može da garantuje, mada deluje na prvi pogled da će predstavnik Srbije put Kipra.

ПАРТИЗАН СКАУТИРА РИВАЛА: Црно-бели са великом пажњом прате дешавања из Данске

FOTO: FK Crvena zvezda

Posle saplitanja u Nišu i problema ispoljenih već u drugom kolu Mocart bet Super lige, Partizan je obradovao ishod žreba trećeg kvalifikacionog kola za plasman u Ligu Evrope. Niko ne može da garantuje, mada deluje na prvi pogled da će predstavnik Srbije put Kipra.

Upravo zbog navedene činjenice, sa velikom pažnjom će javnost u našoj zemlji ispratiti duel između Mitjilanda i AEK-a u okviru drugog kola kvalifkacija za Ligu šampiona. Poraženi iz ovog dvomeča izaćiće na megdan "parnom valjku", a svi se nadaju da će to biti klub iz Larnake.

Tim sa Kipra u svojim redovima ima čak 20 stranaca. Dominiraju Španci, pošto su petorica u sastavu i sa bitnim ulogama: štoper Mikel Gonzales (300 utakmica za Sosijedad) uživa status zamenika kapitena, na levom boku je Anhel Garsija (prošlog leta došao iz Visle Plock, ranije igrao za Valjadolid, ponikao u Realu), sredinu terena držali Havijer Espinoza (izdanak Barselonine škole igrao za Viljareal, Elče, Levante i Granadu), letos je iz Malage angažovan Ismael Kasas (ranije redovno na spiskovima mlađih selekcija Crne furije), dok je možda i najzvučnije pojačanje dovedeno iz Osasune u liku Ojera, zadnjeg veznog koji je prvi put u karijeri napustio Pamplonu iako je bio kapiten kluba, te je posle 356 susreta rešio da promeni sredinu.

U sastavu sui Portugalci, Venecuelanci, dvojica internacionalaca iz Bosne i Hercegovine, Nigerijac, Francuz, ali i jedan Englez. I te kako poznat – Met Derbišajer.

Mitjiland ima kvalitetniji sastav, a u poslednje vreme i prisustvo u grupnim fazama UEFA takmičenja. Pre dve godine je igrao Ligu šampiona (u atraktivnoj grupi sa Liverpulom, Ajaksom i Atalantom osvojio samo dva boda), a minule jeseni Ligu Evrope (završio kao treći, iza Brage i Crvene zvezde, a da je makar jednom dobio Ludogorec direktno bi se plasirao u osminu finala), da bi ga kasnije u nokaut fazi Lige konferencije izbacio PAOK.

Obe ekipe su minulu sezonu završili kao vicešampiona, AEK je bio iza Apolona, dok su "vukovi" kaskali za Kopenhagenom.

Danski klub je favorit za plasman u narednu fazu, nema sumnje da će dati sve od sebe na svom terenu i u Larnaku odu za solidnom zalihom.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije