Poljaci obožavaju "petarde"!

V.D.

28. 07. 2022. u 12:19

VEČERAS od 19 časova očekuje nas revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija gde Poljski šampion gostuje u Batumiju.

Пољаци обожавају петарде!

Foto Tviter

Nakon prvih 90 minuta u Poznanju sve je rešeno. Poljski predstavnik je svog rivala ispratio sa pet golova u mreži i tako potpuno rasterećeno stiže na gostovanje gruzijskom predstavniku.

Nije bila prvorazredna senzacija, ali jeste ozbiljno iznenađenje. Šampion Poljske Leh iz Poznanja eliminisan je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je doživeo totalni debakl u Bakuu, u revanš susretu sa Karabagom. Momci Gurbana Gurbanova zbili su redove, pokazali da svi veliki evropski rezultati u poslednjoj deceniji nisu nikakva slučajnost, i slavivši sa 5:1 lagano nadoknadili minimalan poraz iz prvog susreta (0:1).

Fudbalska javnost je bila skeptična u kakvom raspoloženju i formi će poljski predstavnik dočekati Dinamo iz Batumija ali puleni holandskog trenera Van Den Broma su se poput feniksa izdigli iz pepela i postigli čak pet golova. Dvostruki strelci su bili Amaral i Skoras dok je peti gol delo najboljeg strelca ekipe iz prošle sezone Šveđanina Mikaela Išaka.

Sa druge strane Dinamo je iz Lige šampiona eliminisan nakon produžetaka. Na oba meča sa slovačkim predstavnikom Slovanom bilo je 0:0.

U finišu prvog domaćin je poveo i bio na pragu velikog iznenađenja. Igrao se 104. minut kada je posle sjajnog prodora po desnoj strani Mamučašvili ostavio loptu Davitašviliju, koji je uspeo da prođe par čuvara, uleti u kazneni prostor rivala i efektnim udarcem u bliži ugao donese prednost Dinamu.

Ipak, tim iz Slovačke nije dao poslednju reč. Proradio je u 115. minutu kada je Ivan Šaponjić sa golom spojio Barsegjana. A onda, u poslednjim sekundama utakmice, čuveni reprezentativac Vladimir Vajs preokreće rezultat za veliko slavlje Slovana.

Taj meč je sigurno mnogo poremetio samopouzdanje Dinama jer prvi meč svakako nije realna slika kvaliteta gruzijskog šampiona.

S obzirom da je u prvom meču već sve rešeno teško je prognozirati pobednika ovog meča pa smo se odlučili za igru na golove.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!