KAKO ZAUSTAVITI MBAPEA, NEJMARA I MESIJA: Makabi pred teškim zadatkom pred svojim navijačima

M.T.

14. 09. 2022. u 11:26

Pariz Sen Žermen trenutno deluje nezaustavljivo.

КАКО ЗАУСТАВИТИ МБАПЕА, НЕЈМАРА И МЕСИЈА: Макаби пред тешким задатком пред својим навијачима

FOTO: EPA

Posle 13 godina Makabi iz Haifa zaigrao je u Ligi šampiona otvorio je sezonu porazom od Benfike, ali teško će izraleski klub moći da popravi utisak pošto mu u drugom kolu grupe "E" večeras od 21 sat na stadion ''Sami Ofer'' dolazi moćni Pariz Sen Žermen.

Prethodne nedelje Makabi je u Lisabonu poražen sa 2:0 od Benfike. Izraelski tim uspeo je da sačuva svoju mrežu netaknutu u prvih 45 minuta, ali je u drugom poluvremenu Benfika za četiri minuta postigla dva gola i rešila pitanje pobednika. Nije se Makabi totalno zatvorio protiv portugalskog velikana, uspeo je tim trenera Baraka Bahara i da stvori par prilika, ali je jasno da je u ovoj grupi potpuni autsajder.

Ipak, Makabi se nalazi u dobroj formi. ''Zeleni'' su nepogrešivi u domaćem šampionatu gde su ostvarili sve četiri pobede, a poslednju za vikend protiv Nes Zione, pokazavši da ih neuspeh protiv Benfike nije uzdrmao na domaćem frontu. Međutim, sve to će malo vredeti protiv Pariz Sen Žermena.

Parižani su u totalnom naletu. Prethodne nedelje su na startu Lige šampiona savladali Juventus sa 2:1 na ''Parku prinčeva'', da bi prošlog vikenda u francuskom šampionatu minimalcem savladali Brest koji je imao i priliku da postigne gol iz penala, ali je Donaruma uspeo da ga odbrani. Bila je to osma pobeda Pariz Sen Žermena na devet odigranih mečeva, a ekipa Kristofera Galtijea nije uspela sa savlada samo Monako sa kojim je pre dve nedelje odigrala 1:1. Osovina Mbape – Nejmar – Mesi funkcioniše fantastično od starta sezone i teško je zamisliti da će Makabi uspeti da ih zaustavi.

Bahar ima par problema u sastavu pošto zbog povreda neće igrati Ali Mohamed, Suf Podgoreanu i Mahmud Džaber, ali situacija definitivno nije alarmantna. Galtije takođe nije u potpunosti pošteđen problema sa povređenim igračima. Presnel Kimpembe se povredio protiv Bresta i preskočiće Makabi, kao i Renato Sančez, dok je već duže vreme odsutan Timoti Pembele.

Biće ovo ujedno i prvi međusobni susret ova dva tima, a jasno je da su Parižani apsolutni favoriti i sve osim pobede "svetaca" bilo bi prvorazredno iznenađenje.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NJIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

NAVIJAČI HAJDUKA IZ SPLITA IPAK NA MARAKANI?! EVO I KOLIKO NjIH! Najnovije vesti iz Hrvatske pred meč Crvena zvezda - Benfika u Ligi šampiona

Pred utakmicu Crvena zvezda - Benfika, koja se u okviru 1. kola Lige šampiona igra danas u Beogradu, burno je i u hrvatskim medijima, jer su navijači tamošnjeg Hajduka, iz Splita, u izvrsnim odnosima sa najvatrenijim pristalicama pomenutog portugalskog giganta, pa tako ima najava da će pojedini pripadnici splitske Torcide doći na meču koji je u srpskoj prestonici.

19. 09. 2024. u 15:39

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

SPREČEN HAOS! Torcida Split krenula u Beograd na utakmicu Crvena zvezda - Benfika, reagovala srpska policija!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da pripadnici MUP-a preduzimaju sveobuhvatne mere bezbednosti povodom današnje fudbalske utakmice između FK Crvena zvezda i FK Benfika iz Portugalije, budući da su, tokom vršenja granične kontrole lica i vozila, kod više navijača gostujuće ekipe pronađena obeležja FK Hajduk iz Splita i navijačke grupe "Torcida".

19. 09. 2024. u 14:14

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici