KOLIKO MOGU POLJACI PROTIV "LALA"? Holandiju pobeda vodi korak bliže overi prvog mesta u grupi

M.T.

22. 09. 2022. u 08:01

GOSTI se nalaze na čelu Grupe 4.

КОЛИКО МОГУ ПОЉАЦИ ПРОТИВ ЛАЛА? Холандију победа води корак ближе овери првог места у групи

Tanjug/AP

Reprezentacija Holandije nalazi se blizu plasmana u polufinale Lige nacija pošto je trenutno vodeća u Grupi "4", lige "A" tog takmičenja, a večeras od 20.45 gostovaće Poljskoj na ''Nacionalnom stadionu'' u Varšavi.

Poljska je odlično otvorila ovogodišnje takmičenje u Ligi nacija pošto je na startu ostvarila pobedu protiv Velsa od 2:1, ali je posle toga u naredna tri kola osvojila svega jedan od bod od mogućih devet. Poljaci su dva puta poraženi u mečevima protiv Belgije, dok su uspeli da osvoje bod protiv Holandije u meču odigranom u Roterdamu.

Posle takvih rezultata Poljska je septembarske mečeve dočekala na trećem mestu u grupi sa četiri osvojena boda, a eventualna pobeda protiv Holandije bi joj osigurala opstanak u društvu najjačih reprezentacija.

Međutim, to će biti veoma težak zadatak za tim selektora Česlava Mihneviča ne samo zbog kvaliteta reprezentacije Holandije, već i slabe forme Poljske kada je domaćin, pošto je pobedila na samo četiri od poslednjih 10 mečeva odigranih pred svojim navijačima.

U Varšavu dolazi Holandija koja je neporažena već više od godinu dana. "Oranje" je poslednji put pognute glave napustilo teren u osmini finala Evropskog prvenstva kada je Češka slavila sa 2:0, 27. juna prošle godine. Od tada, Holandija je odigrala 13 mečeva u svim takmičenjima i ostvarila devet pobeda uz četiri remija. Holanđani su odlični u gostima pošto su neporaženi već sedam mečeva u nizu.

Holandija odlično igra u Ligi nacija pošto je u prethodna četiri kola tri puta pobedila i jedan meč odigrala nerešeno. Tim selektora Luja van Gala je na prvoj poziciji u grupi i večerašnjom pobedom bi napravio krupan korak ka plasmanu u polufinale ovog takmičenja.

Poljska nema previše problema sa povređenim igračima za ovaj meč jer će izostati samo Bartoš Berezinski i Jaček Goralski, dok Holandija ima sve pozvane igrače na raspolaganju i Van Gal će moći da pošalje najjači tim na teren.

Holandija ima na svojoj strani i tradiciju pošto je u poslednjih 10 mečeva neporažena protiv Poljske koju je savladala šest puta uz četiri utakmice koje su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković