HOFENHAJM DVA KOLA BEZ POBEDE: Raspucani Verder može da preskoči domaćina na tabeli

M.T.

07. 10. 2022. u 10:18 >> 16:20

Večerašnje rivale razdvaja samo dva boda.

ХОФЕНХАЈМ ДВА КОЛА БЕЗ ПОБЕДЕ: Распуцани Вердер може да прескочи домаћина на табели

Foto Profimedia

U prvom meču devetog kola Bundeslige ekipa Hofenhajma će večeras od 20.30 na ''Rajn Neker Areni'' dočekati Verder iz Bremena u utakmici posle koje bi ova dva tima mogla da zamene pozicije na tabeli.

Hofenhajm od početka sezone igra u veoma dobroj formi i vidi se uticaj trenera Andrea Brajtenrajtera koji je leto preuzeo ekipu. Hof je trenutno na petom mestu tabele u Bundesligi sa 14 osvojenih bodova, a u prethodnih pet kola ostvarilisu po dve pobede i remija, kao i jedan poraz od Borusije Dortmund. Hofenhajm je oba remija ostvario u prethodna dva kola, a verovatno Brajtenrajter više žali zbog remija od prethodne nedelje protiv Herte kada je njegov tim imao prednost, ali nije uspeo da je zadrži pošto je berlinska "stara dama" stigla do izjednačenja.

Međutim, bez obzira što u prethodna dva kola nije uspeo da dođe do pobede, Hofenhajm je i dalje u odličnoj poziciji da se eventualnom pobedom probije među četiri najbolja tima na tabeli naročito zbog toga što je ovog vikenda na programu međusobni duel između Borusije Dortmund i Bajerna iz Minhena koji imaju bod više od Hofa.

Verder je tri mesta slabije plasiran od Hofenhajma na tabeli i ima 12 osvojenih bodova i za sada povratnik u elitni rang igra sasvim zadovoljavajuće. U poslednjih pet kola Verder je imao učinak od po dve pobede i poraza i jedan remi. "Zeleno-beli" su se raspucali u prethodnom kolu pošto su sa čak 5:1 savladali Borusiju iz Menhengladbaha.

Iako je Verder za sada efikasnija ekipa sa postginutih 18 golova u odnosu na 13 koliko je postigao domaćin večerašnjeg susreta, Hofenhajm može da se pohvali boljom odbranom pošto je u prethodnih osam kola primio isto toliko golova, dok je tim iz Bremena 13 puta vadio loptu iz sopstvene mreže što takođe može biti faktor na ovom meču.

Hofenhajm će i na ovom meču biti bez duže vreme povređenih Ilasa Bebua, Ermina Bičakčia i Benjamina Hubnera, dok trener Verdera Ole Verner ne može da zbog povreda računa na Dikenija Salifuai Žana Manulea Mboma, ali se u tim vraća Amos Pajper koji je zbog suspenzije propustio pobedu protiv Menhengladbaha.

Hofenhajm ima veliku prednost u poslednjih deset mečeva ova dva tima pošto je zabeležio pet pobeda u odnosu na samo jednu Verdera uz četiri utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,5)

TIP ZA HRABRIJE: 1&3+ (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine