POSLE DOBROG STARTA BILIĆA VOTFORD PRIKOČIO: Norič mora da ostane rame uz rame sa Šefildom

M.T.

15. 10. 2022. u 12:11

GOSTI trenutno drugi na tabeli sa istim brojem bodova kao i lider.

ПОСЛЕ ДОБРОГ СТАРТА БИЛИЋА ВОТФОРД ПРИКОЧИО: Норич мора да остане раме уз раме са Шефилдом

Foto: Profimedia

Ekipa Votforda u seriji je od dva poraza i želi da prekine taj niz, ali je pred ''stršljenovima'' težak zadatak jer večeras od 16 20.45 na svom ''Vikaridž Roudu'' u okviru 15. kola Čempionšipa dočekuju drugoplasirani Norič koji dolazi posle poraza u prethodnom kolu.

Slaven Bilić je kao menadžer Votforda debitovao trijumfom protiv Stouka od 4:0, ali su zatim usledila dva poraza od Svonsija i Blekpula pa je premijerni trijumf hrvatskog stručnjaka jedini za Votford u prethodnih pet kola. ''Stršljenovi'' su u tih pet kola jednom remizirali i tri puta poraženi, a njihov učinak za sada u sezoni je četiri pobede, pet remija i četiri poraza i trenutno su na tabeli Čempionšipana 14. mestu sa osvojojenih 17 bodova.

Votford je trenutno na sedam bodova od mesta koje donosi direktan plasman u Premijer ligu, a na kojem su mnogi očekivali da ga vide posle 15 kola pošto je u klubu kao glavni zadatak postavljen povratak u elitni rang iz kojeg je ispao prošle sezone.

U goste ''stršljenovima'' stiže Norič koji se trenutno nalazi na drugom mestu tabele sa 24 osvojena boda koliko ima i prvoplasirani Šefild junajted kojeg bolja gol razlika drži na liderskom mestu posle dva uzastopna poraza. Tim menadžera Dina Smita je u poslednjih pet kola ostvario po dve pobede i remija i samo jedan poraz, u prethodnom kolu od Prestona sa 3:2 pred svojim navijačima. Bio je to kraj serije ''kanarinaca'' od devet uzastopnih mečeva bez poraza.

Obe ekipe suočavaju sa izostancima nekoliko igrača zbog problema sa povredama. Slaven Bilić će biti bez Maria Gašpara i Džerimija Ngakija, dok je Brazilac Žoao Pedro i dalje upitan za meč protiv Noriča. U sličnloj poziciji je i menadžer Noriča Din Smit jer će morati da satavi tim bez povređenih Adama Ajdaha, Džejkoba Lungija Sorensena i Isaka Hejdena.

Votford i Norič su poslednjih 10 mečeva odigrali što u Premijer ligi što u Čempionšipu, a ''stršljenovi'' su uspešniji sa šest pobeda dok ''kanarinci'' imaju tri trijumfa i nijedan meč nije završen nerešenim reuzltatom. Ova dva tima su poslednji put odigrala nerešeno u međusobnom duelu u aprilu 2011. kada su obe ekipe bile članovi Čempionšipa.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković