NASTAVLJA SE POTERA ZA SITIJEM I ARSENALOM: Everton bi ponovo da pobeđuje

M.T.

15. 10. 2022. u 08:40

Oba tima imaju po jedan poraz u poslednjih pet kola.

НАСТАВЉА СЕ ПОТЕРА ЗА СИТИЈЕМ И АРСЕНАЛОМ: Евертон би поново да побеђује

FOTO: AP

Ekipa Totenhema imala je napornu nedelju pošto je u sredu igrala meč Lige šampiona, a već danas od 18.30 na stadionu ''Totenhem Hotspur'' dočekuje Everton u okviru 11. kola Premijer lige.

Tim menadžera Antonija Kontea nalazi se u veoma dobroj formi pošto je u prethodnih pet kola domaćeg šampionata uspeo da ostvari tri pobede uz po jedan remi i poraz. Neuspeh je stigao u derbiju severnog Londona protiv lidera Arsenala, ali je zato Totenhem u prethodnom kolu odmah popravio utisak bez obzira što je Brajton savladan minimalnim rezultatom. ''Pevci'' su na tabeli trenutno treći sa 20 bodova, tri manje od Mančester sitija i četiri od vodećeg Arsenala i pobedom bi nastavili da drže korak sa te dve ekipe.

Totenhem je u sredu u Ligi šampiona savladao Ajntrhat sa 3:2 u ne baš lakom meču u kojem je Hari Kejn promašio i jedanaesterac, ali su tri boda upisana i ''pevci'' su sada lideri u grupi. Ritam sreda-subota svakako nije lak, ali umora nema u Londonu.

Posle dosta teškog početka sezone i dva startna poraza, Everton je uspeo da podigne formu i počne da osvaja bodove toliko da je tim menadžera Frenka Lamparda čak bio i u seriji od šest mečeva bez poraza, od čega su u poslednja dva kola ostvarene uzastopne pobede protiv Vest Hema i Sautemptona. Ipak, prethodnog vikenda tom nizu je stigao kraj pošto je Everton poražen od Mančester junajteda, ali je evidentno da su se ''karamele'' podigle i igraju sve bolje. Još uvek to ne prati i stanje na tabeli pošto je do sada Everton četiri puta remizirao, a posle poraza od Junajteda nalazi se na 12. mestu na tabeli Premijer lige sa 10 osvojenih bodova.

Što se tiče povređenih igrača, Totenhem je u prilično dobroj situaciji pošto u timu neće biti samo Dejana Kuluševskog, dok će Emerson Rojal preskočiti meč zbog suspenzije. U mnogo ozbiljnijoj situaciji se nalazi Everton pošto Lampard ne može da računa na Bena Godfrija, Androsa Taunsenda, Natana Patersona, Džerija Minu i Mejsona Holgejta, dok Entoni Gordon pauzira zbog pet žutih kartona.

U poslednjih 10 međusobnih mečeva u Premijer ligi prednost je u potpunosti na strani Totenhema. ''Pevci'' su pet puta savladali Lester koji je samo jednom uspeo da ostvari pobedu, dok su četiri utakmice završene nerešenim rezultatom. Poslednji meč u kojem je Everton savladao Totenhem odigran je u septembru 2020.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)