NIJE HARI ALI JE POTER: Čarobnjakov prezimenjak je za sada magičan

M.T.

19. 10. 2022. u 16:31 >> 16:31

LONDONSKI klub u odličnoj formi.

НИЈЕ ХАРИ АЛИ ЈЕ ПОТЕР: Чаробњаков презимењак је за сада магичан

FOTO: Tanjug/AP

Pobedio je Brentford u prošlom kolu Premijer lige, ali će imati težak zadatak da nastavi sa dobrim rezultatima jer mu u 12. kolu engleskog šampionata u goste na ''Džitek'' stadion večeras od 20.30 stiže zahuktali Čelsi.

Brentford je u prethodnih pet kola imao solidan učinak od dve pobede, jednog remija i dva poraza, a u prethodnom kolu je savladao Brajton i tako uspeo da se brzo oporavi od debakla protiv Njukasla u meču u kojem je poražen sa 5:1.

Ekipa menadžera Tomasa Franka sada je na devetom mestu u Premijer ligi sa 13 osvojenih bodova, a eventualni dobar rezultat protiv Čelsija bi ih doveo blizu pozicija koje vode u evropska takmičenja. ''Pčele'' su posebno opasne na svom stadionu pošto su od mogućih 15 bodova kao domaćini do sada osvojili deset, a postižu u proseku dva gola po meču pred svojim navijačima.

Međutim, Čelsi je u fantastičnoj formi i Grejam Poter se potpuno privikao na veće zahteve kao menadžer ''plavaca'' nego što su oni bili u Brajtonu, njegovom prethodnom klubu. Londonski klub je u odličnoj seriji od pet pobeda u svim takmičenjima i probaće da udari i šestu recku, a u prethodnom kolu je savladao Aston Vilu. Čelsi je pre Aston Vile imao i iskušenje u Ligi šampiona protiv Milana, a i tu utakmicu je rešio u svoju korist.

''Pčele'' su i dalje u timu bez Tomaša Strakoše i Erona Hikija, kao i Kristijana Norgarda i Pontusa Jansona zbog povreda. U Čelsiju su otprilike isti igrači i dalje van stroja, pa Poter i dalje na raspolaganju nema Ngolo Kantea, Veslija Fofanu i Risa Džejmsa koji se povredio protiv Milana i moraće da propusti i Svetsko prvenstvo u Kataru, a još uvek je pod znakom pitanja Hakim Ziješ koji je bio bolestan.

Brentford i Čelsi odigrali su do sada samo dva meča u Premijer ligi, što i ne čudi pošto su ''pčele'' prošle sezone prvi put igrale u elitnom rangu engleskog fudbala, a ''plavci'' su oba puta slavili. Ova dva kluba su češće igrala u kupovima, tri puta u FA kupu i jednom u Liga kupu, a Čelsi je i tu uspešniji sa tri pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom, pa Brentford još uvek čeka pobedu pobedu protiv ''plavaca''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub

PA, NEĆE RUSI DA SEDE SKRŠTENIH RUKU! Reprezentativac Albanije koji je prostački vređao Srbiju saznao šta ga čeka kad se vrati u ruski klub

Fudbalski reprezentativac Albanije Mirlind Daku je prešao svaku granicu normalnog ponašanja na EURO 2024. Fudbaler, koji zarađuje hleb u Rusiji, tačnije Rubinu iz Kazanja, posle meča sa Hrvatskom prišao je tribini na kojoj su bili smešteni albanski navijači i rasplamsao strasti i poveo pogrdno skandiranje. Sada je i saznao da to nije prošlo neprimećeno u njegovom klubu.

22. 06. 2024. u 12:11

Komentari (0)

DOVELI ARENU U ZAGREBU DO USIJANJA: Saša Matić i Milica Pavlović zapevali zajedno - pevač prekinuo odmor da bi gostovao na koncertu (VIDEO)