PARTIZAN IMA PRVU MEČ LOPTU: Pobeda u Nici rešava sve

M.T.

27. 10. 2022. u 11:01 >> 11:01

UKOLIKO "crno-beli" pobede, obezbediće prvo mesto.

ПАРТИЗАН ИМА ПРВУ МЕЧ ЛОПТУ: Победа у Ници решава све

FOTO: M. Vukadinović

Zanimljiv meč očekuje se u Francuskoj gde će drugoplasirana Nica danas od 18.45 dočekati lidera grupe "D" Partizan u petom kolu Lige nacija na stadionu ''Alijanc Rivijera''. Oba tima imaju priliku da sa prvog mesta odu u osminu finala, a njihov međusobni meč bi možda mogao i da reši dilemu ko će to biti.

Nica je u prethodnom kolu neprijatno iznenadila svoje navijače pošto je poražena od Slovackog sa 2:1 i upravo zbog tog poraza gleda Partizanu u leđa na tabeli. Ova dva tima su u Beogradu odigrala 1:1, a to je bio drugi remi Nice posle nerešenog meča protiv Kelna u prvom kolu, dok je jedina pobeda bila protiv Slovackog u Češkoj. Francuski klub ima mnogo problema i u domaćem šampionatu pošto su u seriji od tri meča bez pobede u svim takmičenjima, računajući poraz od češkog predstavnika.

Partizan posle 12 godina i poraza od Tuluza u Ligi Evrope 1:0 gostuje u Francuskoj i pobedom bi obezbedio plasman u osminu finala i rešio sve dileme oko prvog mesta u grupi. "Crno-beli" su ponovo ušli u formu posle šokantnog ispadanja u Kupu Srbije od Radničkog iz Sremske Mitrovice i u seriji su od sedam mečeva bez poraza, a u tom nizu se našao i Keln kojeg je Partizan dva puta u nedelju dana savladao i stigao do liderskog mesta na tabeli. Upravo u poslednja dva meča protiv Kelna, Partizanova odbrana nije poklekla i uspela je da sačuva sopstvenu mrežu.

 - Ne razmišljam o tome da li ćemo biti prvi ili drugi, meni je bitno da ispunimo cilj koji smo postavili kad smo počeli da igramo ove utakmice, a to je da igramo na proleće evropski fudbal. E sad, šta će biti sutra... Bilo bi lepo da dobijemo meč i da možemo mirnije da igramo poslednje kolo. Siguran sam da će momci biti koncentrisani i da će dati maksimum, da će pokušati da sve završe u četvrtak. Oni su svesni svega ovoga – rekao je u najavi meča trener Partizana Gordan Petrić.

Pored rezultatske krize u kojoj se nalazi Nica, Lusijen Favr ima dovoljno glavobolja i sa sastavom tima za Partizan zbog izostanka nekoliko važnih igrača. Protiv "crno-belih" neće igrati Endi Delor, Sofijan Diop i Žordan Lotomba, dok je Žan Kler Todibo dobio crveni karton u prošlom kolu i moraće da preskoči duel protiv Partizana. Na drugoj strani Gordan Petrić neće moći da računa na Filipovića i Andradea.

Posle beogradskog remija, prve međusobne utakmice ova dva kluba, nema sumnje da će oba tima želeti da u drugom meču dođu do trijumfa, posebno zbog njegove važnosti.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!