JOVIĆEV JURIŠ NA PRVO MESTO: U Firenci Bašakšehir mora da padne

M.T.

27. 10. 2022. u 09:40

TURSKI tim je ubedljivo savladao ''violu'' u Istanbulu.

ЈОВИЋЕВ ЈУРИШ НА ПРВО МЕСТО: У Фиренци Башакшехир мора да падне

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa Fireontine nalazi se u veoma dobroj poziciji da obezbedi najmanje plasman u  nokaut fazu Lige konferencija, a večeras od 21 čas na stadionu ''Artemio Franki'' dočekaće u petom kolu grupe "A" tog takmičenja Bašakšehir i dobiti priliku da se bori i za prvo mesto u grupi.

''Viola'' je trenutno na drugom mestu u grupi sa sedam osvojenih bodova, tri manje upravo od Bašakšehira. Fiorentina je imala prilično spor start u Ligi konferencija remijem u prvom kolu protiv RFS-a i ubedljivim porazom od večerašnjeg rivala u Istanbulu sa 3:0. Međutim, u naredna dva kola su kao poručeni došli mečevi protiv Hartsa u kojima je Fiorentina ostvarila dve ubedljive pobede ukupnom gol-razlikom 8:1 i sa tih šest bodova stigla do druge pozicije na tabeli.

Pobede protiv Hartsa su i jedini trijumfi Fiorentine u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, pošto je "viola" u Seriji A poražena ubedljivo od Lacija sa 4:0, kao i od Intera sa 4:3, dok je remizirala 1:1 sa Lećeom. Fiorentini je zbog poraza od 3:0 od Bašahšehira u Istanbulu potrebna pobeda u Firenci od četiri gola razlike kako bi preuzela odmah prvo mesto, ali bi bilo koji trijumf potvrdio plasman ''viole'' u plej-of.

Turski predstavnik igra veoma dobru grupnu fazu pošto je ostvario tri ubedljive pobede uz remi protiv RFS-a što mu je donelo prvo mesto u grupi "A" sa 10 osvojenih bodova.

Ono što je posebno interesantno, turski tim u četiri kola nije primio nijedan gol, a postigao je 10. U prethodnom kolu Bašakšehir je savladao RFS sa 3:0 i na taj način obezbedio makar nokaut fazu, odnosno šesnaestinu finala, dok bi mogli i odmah večeras da ''kupe kartu'' za osminu finala ukoliko odigraju bar nerešeno u Firenci.

Treneri oba tima nemaju mnogo problema kada su u pitanju povrede igrača za ovaj meč. U timu Fiorentine neće biti Nikolasa Gonzalesa, kao ni Rikarda Sotila zbog povreda, dok je nastup Gaetana Kastrovila i dalje neizvestan. Što se tiče Bašakšehira, Mesut Ozil će propustiti meč protiv Firentine zbog povrede leđa, dok je moguće da prve minute u igri još od avgusta posle oporavka od povrede dobije Sener Ozbajrakli.

Ovo će biti drugi duela ova dva tima posle susreta u drugom kolu i Fiorentina će imati priliku da uzvrati udarac turskoj ekipi.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića