POBEDA ZNAČI MNOGO: Okršaj Zvezdinih rivala u Budimpešti

M.T.

27. 10. 2022. u 11:31

TRI boda razdvajaju večerašnje rivale.

ПОБЕДА ЗНАЧИ МНОГО: Окршај Звездиних ривала у Будимпешти

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Ferencvaroš večeras ima prvu priliku da obezbedi plasman u nokaut fazu kada od 21 sat na ''Grupama areni'' dočekuje Monako u petom kolu grupe "H" Lige Evrope. Bio bi to prvi takav uspeh za Fradi u poslednjih pola veka, jer im je to poslednji put pošlo za rukom još dok se takmičenje zvalo Kup UEFA u sezoni 1971/1972. kada je Ferncvaroš stigao do polufinala u kojem ga je izbacio Vulverhempton.

Mađarski predstavnik u Ligi Evrope igra veoma dobro i u prethodna četiri kola je ostvario tri pobede i jedan poraz od Crvene zvezde u Beogradu 4:1. Ipak, Fradi se crveno-belima revanširao u prethodnom kolu slavljem od 2:1 u Budimpešti i trenutno je na prvom mestu u grupi sa devet osvojenih bodova i večeras mu je potrebna pobeda protiv Monaka da bi se plasirao u nokaut fazu.

U domaćim okvirima Ferencvaroš je imao određene probleme posle pobede protiv Zvezde pošto je doživeo poraz u prvenstvu Mađarske, kao i u Kupu Mađarske, da bi prethodnog vikenda savladao u domaćem šampionatu Puškaš akademiju i malo popravio raspoloženje posle dva vezana neuspeha.

Monako je u trećem kolu uspeo da savlada Trabzon pošto je prethodno pobedio Crvenu zvezdu na evropskoj premijeri u Beogradu i doživeo poraz od Ferencvaroša, da bi prethodne nedelje ''kneževi'' doživeli ozbiljnu osvetu Trabzona na obalama Crnog mora pošto je turski predstavnik slavio ubedljiv trijumf sa 4:0. Pre tog poraza Monako je bio u seriji od četiri pobede u svim takmičenjima, a od Trabzona je za ''kneževe'' sve krenulo nizbrdo pošto su u domaćem prvenstvu odigrali nerešeno sa Klermonom, da bi prethodnog vikenda bili poraženi od Lila sa 4:3. Međutim, kakva god da je situacija, za Monako je sve jasno, potrebna mu je pobeda večeras ako misli da ostane u igri za plasman u narednu rundu Lige Evrope.

Obe ekipe imaju određene probleme sa povredama, ali je generalno situacija u oba tabora zadovoljavajuća. Kod Ferencvaroša će zbog povrede odsustvovati samo Eldar Ćivić, dok na prinudnu pauzu zbog kartona mora da ode Mats Knester. Nešto je ozbiljnija situacija u Monaku pošto Filip Klemen ne može da računa za ovaj meč na Rubena Agilara, Manjesa Akliočea i Viljema Gebela.

Meč drugog kola odigran 15. septembra je jedini do sada između ova dva tima, a Monako će probati da vrati dug za poraz pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića