JOVIĆ I "VIOLA" JURE TREĆI TRIJUMF U NIZU! U Firencu stiže razigrana Salernitana

V.D.

09. 11. 2022. u 13:33

VEČERAS od 20.45 očekuje nas zanimljiv meč Serija A između Fiorentine i Salernitane

ЈОВИЋ И ВИОЛА ЈУРЕ ТРЕЋИ ТРИЈУМФ У НИЗУ! У Фиренцу стиже разиграна Салернитана

FOTO: Tanjug/AP

Fiorentina za koju nastupaju tri naša reprezentativca Luka Jović, Nikola Milenković i Aleksa Terzić je nešto slabije počela sezonu ali na poslednja četiri meča vezali su isto toliko pobeda.

Slavili su dva puta u Ligi konferencija protiv Bašakšehira i RFS-a i tako se plasirali u 1/16 finala najmlađeg UEFA takmičenja za klubove. U prvenstvu su pobedili Speciju i Sampdoriju u prošlom kolu i popeli se na 11. poziciju sa 16 osvojenih bodova a ono što je svakako interesantno da je srpski defanzivac Nikola Milenković bio strelac na ta dva meča.

Sa druge strane gosti iz Salerna su u dobroj formi, u poslednjih pet kola tri puta su slavili uz jedan remi i popeli su se na visoku devetu poziciju. Osvojili su do sada 17 bodova što je za bod više od večerašnjeg rivala.

Prošle sezone se Salernitana do poslednjeg kola borila za opstanak ali ekipa Davidea Nikole je ove sezone mnogo snažnije i bolje krenula i navijači mogu da budu mnogo opušteniji. Najbolji strelac ekipe je reprezentativac Senegala Boulaje Dia sa pet golova koji će sigurno imati veliku ulogu na predstojećem Mundijalu naročito jer se Sadio Mane sinoć povredio i propustiće prvenstvo u Kataru. 

Vinćenco Italijano na večerašnjem susretu neće moći da računa na rezervnog golmana Golinija, Gonzalesa kao i dugo povređene Kastrovilija i Sotila dok će kod gostiju biti odsutni Đember i Lovato.

Prošle sezone su se ove dve ekipe prvi put sastale nakon punih 17 godina i videli smo po jedan trijumf na obe strane i to je svaka ekipa slavila na svom terenu. 

Očekujemo uzbudljiv meč na "Artemio Franki" stadionu na kome je Fiorentina favorit ali mi smo se ipak odlučili za igru na golove.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu