"TOBDŽIJE" KAO NEKADA! Razigrani "galebovi" sleću u London

V.D.

09. 11. 2022. u 14:16

VEČERAS od 20.45 Arsenal će dočekati Brajton u 1/16 finala EFL kupa

ТОБЏИЈЕ КАО НЕКАДА! Разиграни галебови слећу у Лондон

FOTO: EPA

Arsenal je nakon 13 odigranih kola lider na tabeli Premijer lige sa 34 osvojena boda. Izabranici Mikela Artete su upisali 11 trijumfa i po jedan remi i poraz. Ono čime se mogu posebno pohvaliti je odbrana koja je primila samo 11 golova i najjača je od svih u Premijer ligi.

"Tobdžije" koje imaju najmlađi tim u ligi sa prosekom godina 24,5 su tokom letnjeg prelaznog roka odradili sjajan posao, što se vidi kroz rezultate. Prvi strelac ekipe je pojačanje iz Mančester sitija, Brazilac Gabrijel Žezus sa pet golova. 

Arsenal je za vikend slavio na "Stamford bridžu" minimalnim rezultatom protiv gradskog rivala Čelsija. Što se tiče Lige Evrope, tu su bez većih problema osvojili prvo mesto u grupi i plasirali se u 1/8 finala drugog po jačini evropskog takmičenja.

Sa druge strane njihov današnji protivnik je doživeo veliki pad u igri kada ih je u septembru napustio Grejam Poter koji je od Brajtona napravio jako kvalitetnog premijerligaša.

"Galebovi" su na pet mečeva sa novim trenerom Robertom de Zerbijem upisali samo dva boda, ali je buđenje usledilo kada je na "Ameks stadion" stigao Čelsi predvođen Poterom. Domaći igrači su bili silno motivisani na tom meču i prosto su "demolirali" ekipu iz prestonice rezultatom 4:1.

U prethodnom susretu odigranom za vikend Brajton je na gostovanju pobedio Vulverhempton sa 3:2 i pokazao svima da je period adaptacije na novog trenera prošlost.

Arsenal je u prethodnoj rundi ovog takmičenja bio slobodan, dok je Brajton slavio protiv trećeligaša Forest Grina sa 3:0 u gostima.

Arteta na večerašnjem meču neće moći da računa na Tomijasua i Smit Roua, dok gosti na "Emirate" stižu u punom sastavu.

Na poslednjih pet međusobnih susreta obe ekipe su upisale po dve pobede. Arsenal jeste favorit ali verujemo da će Arteta izaći sa kombinovanim sastavom, jer s obzirom na lidersku poziciju na tabeli, verujemo da su ambicije Arsenala usmerene na Premijer ligu, čime će se pružiti prilika da Brajton postigne bar jedan gol na ovom meču.

NAŠ TIP: T2 više od 0,5 golova (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove