EIBAR MOŽE DA SE POPNE I NA VRH: Ovijedo će biti tvrd orah

M.T.

11. 12. 2022. u 11:51

GOSTI su u nizu od šest mečeva bez poraza.

ЕИБАР МОЖЕ ДА СЕ ПОПНЕ И НА ВРХ: Овиједо ће бити тврд орах

Foto: Profimedia

Eibar igra veoma dobro ove sezone i nalazi se pri vrhu španske Segunde, a danas od 18.30 u 20. kolu španske druge lige će imati priliku da pred svojim navijačim na stadionu ''Ipurua'' pobedom protiv Ovijeda možda dođu i do prvog mesta na tabeli.

Domaćin je posle serije od šest mečeva bez poraza izgubio od Kartahene u gostima sa 2:1, da bi potom vezao dve pobede protiv Ueske i u prethodnom kolu na gostovanju Burgosu. Eibar se sa te dve pobede održao pri vrhu Segunde, a trenutno se nalazi na četvrtom mestu tabele sa 33 osvojena boda.

Četvrta pozicija Eibaru garantuje plasman u plej-of za plasman u La Ligu, međutim ekipa trenera Gaiske Garitana bi pobedom protiv Ovijeda mogla da se dokopa i mesta koje vodi direktno u elitni rang španskog fudbala, naravno ukoliko im se poklope rezultati konkurencije. Ispred Eibara trenutno se nalaze Alaves i Burgos sa bodom više, dok prvoplasirani Las Palmas ima 35 bodova. Eibar ima najbolji napad u ligi sa 23 postignuta gola zajedno sa Kartahenom, Granadom i Viljarealom B i ofanziva svakako jeste veliko oružje, mada ni defanziva nije mnogo slabiji deo tima.

Ovijedo dolazi na noge Eibaru kao autsajder, ali tim iz Asturije igra u veoma dobroj formi i domaćinu neće biti lako u ovom meču. Gosti su u seriji od šest mečeva bez poraza i pokušaće da nastave taj niz. U poslednjih pet kola Ovijedo je ostvario tri pobede i i dva remija, a posle dve uzastopne pobede u prethodnom kolu je ekipa trenera Alvara Servere remizirala sa liderom Las Palmasom što je dovoljan znak Eibaru da ne sme da potceni Ovijedo.

Najveći problem Ovijeda u ovoj sezoni je prilično neefikasna ofanziva, pošto su postigli samo 12 golova u prethodnih 19 kola, ali na drugoj strani je odbrana ekipe iz Asturije na visini zadatka pošto je primila 14 golova što je čini četvrtom najboljom odbranom u ligi.

U međusobnim mečevima ova dva tima prednost u poslednjih deset utakmica je na strani Eibara koji je ostvario pet pobeda, dok je Ovijedo ostvario samo jedan trijumf, a četiri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Poslednji trijumf Ovijedo je ostvario još 2011.godine, a poslednja dva meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)