MARITIMO U OČAJNOJ FORMI: Pobeda Sportinga ne bi smela da dođe u pitanje

M.T.

13. 12. 2022. u 10:00

GOSTI su pobedili samo jednom u poslednjih 16 utakmica.

МАРИТИМО У ОЧАЈНОЈ ФОРМИ: Победа Спортинга не би смела да дође у питање

Foto: Profimedia

Treće kolo Liga kupa Portugala doneće meč između Sportinga iz Lisabona i Maritima večeras od 21.45 na stadionu ''Žoze Alvalade'', a ''lavovi'' su apsolutni favoriti protiv ekipe iz Madeire.

Sporting je ušao u lepu seriju rezultata posle dva uzastopna poraza od Aruke u portugalskoj Primeiri i Ajntrahta iz Frankfurta u grupi Lige šampiona, pošto je ostvario četiri uzastope pobede. Dve su lisabonski ''lavovi'' ostvarili u portugalskom šampionatu, a poslednje dve su upisali upravo u Liga kupu u prva dva kola takmičenja.

Ekipa trenera Rubena Amorima je u prvom kolu Liga kupa imala veoma lak zadatak pred svojim navijačima i savladala je ubedljivo Farense sa 6:0, da bi nedelju dana kasnije u gostima kod Rio Avea stili do trijumfa od 2:0. Sporting se nalazi na prvom mestu u svojoj grupi sa maksimalnim učinkom, ispred Rio Avea i Farensea sa po tri boda, dok je Maritimo zakucan za dno bez bodova.

Maritimo se nalazi u veoma teškoj situaciji pošto je tim iz Madeire u, malo je reći, katastrofalnoj formi. Ekipa trenera Žoao Enrikea uspela je da ostvari samo jednu pobedu u poslednjih 16 utakmica računajući sva takmičenja, a i taj trijumf se dogodio pre mesec i po dana u portuglaskom šampionatu protiv Pakoš Fererire, u duelu dve najlošije ekipe na tabeli.

U Liga kupu je Maritimo jednako slab. U prvom kolu je pred svojim navijačima doživeo minimalan poraz od Rio Avea, da bi šest dana kasnije i drugoligaš Farense slavio sa 2:0 protiv Maritima koji je na poslednjoj poziciji tabele bez bodova i samo čudo ga može spasiti neuspeha u večerašnjem duelu protiv Sportinga.

Ruben Amorim ima vrlo jasnu kadrovsku situaciju za ovaj meč pošto će izostati samo već duže vreme povređeni Čiko Lamba, Neto i Džeremaja Sent Juste, dok su svi ostali na raspolaganju za večerašnju utakmicu. Trener gostiju Žoao Enrikes ne može da računa na dvojicu povređenih napadača Stefana Beltrama i Đenija Katame, ali su ostali igrači zdravi.

U međusobnim mečevima prednost je na strani Sportinga koji je u prethodnih deset utakmica šest puta uspeo da trijumfuje. Maritimo ima samo jednu pobedu, dok su tri utakmice završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković