RADONJIĆEVA ČETA JE U OZBILJNOJ FORMI: PAO juri petu uzastopnu pobedu u Evroligi

V.M.

13. 12. 2022. u 09:31

USPAVANA Valensija dočekuje razigrani Panatinaikos.

РАДОЊИЋЕВА ЧЕТА ЈЕ У ОЗБИЉНОЈ ФОРМИ: ПАО јури пету узастопну победу у Евролиги

Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Domaćini se nadaju da mogu da prekinu niz loših rezultata pobedom u ''Fonteti'', dok su gosti u dobrom ritmu i jure petu uzastopnu pobedu u Evroligi.

Valensija se nalazi u lošoj formi, u prethodnih pet utakmica ima samo jednu pobedu uz četiri poraza i trenutno se nalazi na 12. poziciji na tabeli. U prošlom kolu držala se tri četvrtine protiv Makabija, ali je tim iz Izraela preuzeo inicijativu u poslednjem kvartalu i slavio sa 84:68.

Najbolji pojedinac ekipe je plejmejker Kris Džouns koji je propustio gostovanje Makabiju, ali se sada vraća na parket. Tridesetogodišnji plej predvodi svoj tim sa 14,4 poena po meču, a uz to ima i 4,8 asistencija po utakmici.

Valensija je preko leta zaposlila Aleksa Mumbrua za koga se može reći da ne radi dobar posao. Ne cvetaju joj ni ruže u španskom prvenstvu, iako je za vikend savladala Đironu sa 104:69, zauzima razočaravajuće deseto mesto na tabeli.

Sa druge strane Panatinaikos se preporodio u poslednje vreme i nakon lošeg početka sezone sada se nalazi u odličnoj formi. Izabranici Dejana Radonjića su uhvatili zalet i vezali četiri trijumfa u Evroligi, prošle nedelje su u uzbudljivoj utakmici nakon produžetaka slavili protiv Olimpije iz Milana sa 90:77.

PAO je deveti na tabeli, ima skor od šest pobeda i isto toliko poraza. Ključni trenutak za ekipu je bio dolazak sjajnog krila Dvejna Bejkona početkom novembra, nakon njegovog potpisa grčki velikan ima pet trijumfa u sedam utakmica. Bejkon u proseku beleži 20,3 poena po meču i jedan je od najboljih skorera u Evropi. Nakon par sezona neigranja u top 8 fazi takmičenja, deluje da ove godine ''zeleni'' mogu da se bore za mesto u plej-ofu Evrolige. Što se tiče igara u domaćem prvenstvu, imaju skor od šest pobeda uz dva poraza i zauzimaju četvrtu poziciju.

U međusobnim susretima u prethodnih pet utakmica PAO ima tri pobede, dok je Valensija slavila dva puta.

Domaćini će biti bez Hermansona, Himeneza i Van Rosoma, dok gosti neće moći da računaju na litvanskog reprezentativca Marijusa Grigonisa.

Očekujemo neizvesnu utakmicu koja će se rešavati u samoj završnici.

 

NAŠ TIP: Pobednik meča 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)