NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

"FENJERAŠ" MORA DA SE PROBUDI: U goste stižu razigrani "lavovi"

V.D.

19. 12. 2022. u 17:49 >> 17:49

VEČERAS od 21 čas videćemo derbi začelja u italijanskoj seriji B gde će snage odmeriti nekadašnji prvoligaši Venecija i Peruđa.

ФЕЊЕРАШ МОРА ДА СЕ ПРОБУДИ: У госте стижу разиграни лавови

Foto: Profimedia

Venecijanski lavovi su prošle godine igrali u Seriji A gde su zauzeli poslednju poziciji i zajedno sa Kaljarijem i Đenovom overili vizu za drugi rang italijanskog fudbala.

Iako klub iz grada ljubavi ima jedan od najskupljih timova u ligi, rezultati su jako slabi. Venecija se nalazi na 16. poziciji sa samo 19 osvojenih bodova i gol-razlikom 20:24.

Domaću ekipu su na do sada 17 odigranih mečeva vodila čak tri trenera. Sezonu su počeli sa Hrvatskim stručnjakom Ivanom Javorčićem koji je vodio ekipu na 12 mečeva u svim takmičenjima i uspeo je da upiše samo dve pobede. Čelnike kluba čije su ambicije bile najviše u ovoj sezoni ti rezultati nisu zadovoljili i uručen mu je otkaz, a ekipu je na meču protiv Koma koji su takođe izgubili vodio trener mladog tima Andrea Soncin koji je vodio prvi tim i na kraju prošle sezone kada se ekipa već oprostila od elite.

Nakon tog meča u Veneciju je stigao harizmatični Paolo Venoli koje je pre toga vodio Spartak iz Moskve. Debi na klupi "lavova" neće pamtiti po dobrom s obzirom na to da je poražen od favorizovane Ređine i Pipa Inzagija. Ono što je usledilo svakako raduje navijače ekipe iz jednog od najlepših gradova na svetu. Venecija je uspela da na naredna četiri meča slavi čak tri puta i odigra nerešeno, što joj je i pomoglo da pobegne sa samog dna Serije B.

Sa druge strane njihov večerašnji rival Peruđa je u jako slaboj formi. Nalaze se na začelju tabele sa svega 13 osvojenih bodova i 12 postignutih pogodaka na 17 mečeva. Nakon jako lošeg starta Peruđa je malo zaigrala bolje i vezala četiri meča bez poraza koji je prekinut u prošlom kolu kada su poraženi na gostovanju favorizovanom Kaljariju rezultatom 3:2.

Na poslednjih pet međusobnih susreta Venecija je upisala tri pobede naspram dve ekipe Peruđe.

Verujemo da nas očekuje uzbudljiv meč večeras na stadionu "Renato Kuri" u kome domaćin ne sme da kalkuliše mnogo s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,93)

TIP ZA HRABRIJE: 2&0-3 (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet