GENT SPREMAN ZA ODBRANU TROFEJA U KUPU: Serkl Briž želi dalje nego prošle sezone

M.T.

20. 12. 2022. u 10:57

GOSTI su tada eliminisani upravo u osmini finala.

ГЕНТ СПРЕМАН ЗА ОДБРАНУ ТРОФЕЈА У КУПУ: Серкл Бриж жели даље него прошле сезоне

Profimedia

Pre nego što se posle pauze, uslovljene tek završenim Svetskim prvenstvom u Kataru, nastavi šampionat Belgije, na programu je takmičenje u kupu te zemlje, tačnije osmina finala. Večeras od 20 časova na stadionu ''Gelamko Arena'' branilac trofeja Gent će dočekati Serkl Briž.

Sve do treće nedelje oktobra forma Genta bila je prilično nestabilna. Ekipa trenera Hejna Vanhazebroka je manje-više u serijama dobijala i gubila mečeva. Tek posle poraza 2:0 od Rojal Uniona 19. oktobra Gent je uspeo da konačno stabilizuje formu i počeo je da pruža konstantne partije, što se odrazilo i na postignute rezultate. Tako je Gent ušao u seriju od sedam mečeva bez poraza i može se reći da Vanhazebrokovoj ekipi prinudna pauza zbog Mundijala u Kataru i nije baš došla u pravo vreme.

Gent je u međuvremenu odigrao i dva prijateljska meča u kojima je savladao ubedljivo KRC Gent i Herenven, pa se serija mečeva bez poraza produžila na devet. Ipak, nestabilna forma u prvom delu sezone koštala je Gent boljeg plasmana na tabeli, pošto se trenutno ova ekipa nalazi na petom mestu sa 30 bodova, 16 manje od vodećeg Genka. U Kupu Belgije Gent je kao i svi prvoligaši startovao od šesnaestine finala i imao prilično lak posao protiv trećeligaša Desela kojeg je savladao sa 5:0. Prošle sezone Gent je do četvrte titule u kupu stigao pošto je u finalu savladao Anderleht posle boljeg izvođenja penala.

Posle samo jedne pobede u prvih devet kola nove sezone, Serkl Briž je u narednih osam kola doživeo samo jedan poraz uz šest pobeda i jednu nerešenu utakmicu. Sve to je donelo veliki napredak na tabeli manjem od dva kluba iz Briža i Serkl se trenutno nalazi na devetoj poziciji sa 25 bodova, a može se reći da ni njemu kao ni njegovom večerašnjem rivalu pauza zbog Mundijala nije baš došla u pravom trenutku.

Serkl Briž je prošle sezone ispao upravo u osmini finala Kupa Belgije od Mehelena posle produžetaka, a trofej je ekipa koju sa klupe predvodi Miron Muslić osvojila dva puta, ali poslednji put još 1985. U šesnaestini finala ove sezone Serkl Briž je savladao drugoligaša Beršot sa 3:1.

U poslednjih deset susreta ova dva tima, prednost je na strani Genta koji je u pet mečeva uspeo da dođe do trijumfa, dok je Serkl Briž ostvario tri pobede uz dva nerešena meča. U tih deset mečeva, samo na tri je postignuto manje od tri gola.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana